Dolgi lasje tudi po 50. letu?

Bistvenega pomena za lepoto ni le dobro sredstvo proti staranju za kožo obraza, saj tudi lasje z leti postanejo šibki in izgubijo vlago ter volumen. Po tridesetem letu dejansko lasje izgubijo telesno težo in hidracijo, korenine postanejo tanjše, konice pa se lažje izsušijo in lomijo. Kar moramo narediti, je, da lase na nek način zgostimo, kar pa ne pomeni, da je zdravilo zanje nujno kratka ali srednja pričeska. V zadnjih časih je bilo res veliko debat na to temo: ali ima lahko ženska, denimo pri 55 letih, še vedno dolge lase? Kdaj napoči tisti čas, ko so dolgi lasje neprimerni? Svetovni strokovnjaki za lase in lepoto so si enotni: dolg las nam lahko dela družbo tudi celo življenje, a mora biti lep in zdrav. Poglejte denimo Lauro Dern, čudovito igralko, ki ponosno nosi dolge in valovite lase, čeprav ni več rosno mlada. A v resnici so lasje tudi njena identiteta in poskrbijo, da je prepoznavna, zato ne bi imelo smisla spremeniti pričeske.

Sarah Jessica Parker, foto: Getty
Moroccanoil
Laura Dern, foto: Getty
Moroccanoil
Pinterest

Kar morate vedeti na področju lepih las, je, da je nega doma ključnega pomena, a tudi obisk salona in strokovnjaka mora biti redna stvar. Ne gre le za spretne roke, gre tudi za način, kako se uporabljajo preparati, kakšne so njihove količine in nenazadnje nasvete s strani frizerja, ki obvlada svoje delo. Pravi kompromis za lepoto las bi bil, da jih strižemo vsak mesec ali mesec in pol in tako odpravimo razcepljene konice ter omogočimo, da lasje bolj rastejo in na povsem zdrav način. Sama vem, kako je s tem: marsikdaj imamo občutek, da sploh ne rastejo več. To je zaradi tega, ker postanejo z leti lasje redkejši in tudi špice so zelo tanke: res je, po določeni dolžini ne rastejo več, oziroma rastejo in se lomijo, zato je dolžina vedno enaka. To je tudi znak, da moramo nujno urediti konice, včasih tudi malo več kot to.

Andie Macdowell
Rachel Weisz – Foto: Getty
Penelope Cruz – Foto: Getty
Kate Beckinsale, Foto: Getty
Moroccanoil
Jennifer Aniston, foto: Getty

V osnovi zdravih, polnih, elastičnih in hidriranih las so salonski tretmaji, ki jih je treba vključiti v tedensko rutino. Urejena ženska ima urejene lase, ker hodi k frizerju tudi dvakrat na mesec, če pa to ni izvedljivo, ima doma vse pripomočke, da se sama uredi in skrbi za nego las. Če dobro pomislim, so do nedavnega ženske pogosteje hodile v salon in pazile na lase, bolj kot danes – to je marsikdaj navada starejše generacije in tudi žensk, ki ne marajo umivanja doma in raje vidijo, da vse skupaj uredi frizer. Moj nasvet je, da izberete tretmaje s keratinom ali arganovim oljem, ki mehča, pa tudi s kolagenom, hialuronsko kislino, masli, ki skupaj z olji hranijo in poskrbijo, da so lasje veliko bolj elastični. Gre torej za rešitve, ki lasem podarijo volumen, zato imamo na koncu tisto lepo in bujno pričesko.

Elle McPherson, Foto: Getty
Gwyneth Paltrow, Foto: Getty
Salma Hayek, Foto: Getty
Moroccanoil

Marsikdaj pozabimo, da je zelo pomembna nega pred šamponom. V tem smislu si lahko omislimo piling, ki temeljito očisti kožo in šele po pilingu gremo na šampon. Pilingi za lase lasišče odlično razstrupijo, podobno kot tisti, ki ga naredimo na obrazu pred celotno lepotno rutino. Tudi šampon je treba izbrati pametno. Super so tisti vlažilni in bogati, prav tako sredstva za strukturiranje, saj lasem podarijo volumen. Drug temeljni izdelek je maska, čeprav je mnoge ženske še vedno ne uporabljajo, ker mislijo, da obteži lase. Razbijmo ta mit. Maske s svojimi aktivnimi sestavinami krepijo lase na zdrav način. Končna obdelava je zelo pomembna, zato so tukaj serumi za zaščito vlaken in pa odlična olja (v tem smislu je Moroccanoil res najboljši). Z dnevno uporabo ohranjajo lase nahranjene in v formi, odporne, čiste in lepe.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.