Pedikura letošnjega poletja je preprosta, naravna in bazična, kot bi bila neke vrste poklon super nežnemu trendu. Aktualna barva laka za nohte na rokah in nogah je nude. Nude je navdihnjen z naravnimi barvami kože s kombinacijo rožnatih, belih in bež odtenkov. Vmes je pa kar nekaj mlečnih odtenkov, ki so prav tako lepi. Popoln videz rok in stopal zahteva eleganco istega odtenka laka za nohte. Morda se zdi udobna izbira, kar je res, a hkrati je tudi varna rešitev, sploh če se odločite za naravne ali rdeče odtenke, ki so zelo priljubljeni poleti. Ne glede na vašo izbiro laka za nohte strokovnjaki svetujejo, da izberemo manj močne barve za modne dodatke, ko denimo imamo poslikavo na nohtih v fluorescentnih barvah. Tako je: sodobni laki znajo biti res izraziti in je včasih dobro, če ostanejo glavni akterji scene, brez dodatnih dražljajev.

Pinterest

Parjenje barv je lahko tudi kontrastno in s številnimi različicami: izberite na primer svetel lak za roke in se osredotočite na svetlo barvo za pedikuro ali ravno nasprotno. Igra kontrastov omogoča veliko možnosti, vključno z izbiro različnih barv, ki pa pripadajo isti družini, kot je na primer svetlo modra s kraljevo modro, smaragdno zelena z žajbelj zeleno, roza z lila in podobno … Gre vedno za povsem poletne barve! Bodite pozorne še na eno stvar: v večini primerov ostane lak na nogah nedotaknjen veliko dlje kot lak na rokah, zato poskrbite za pogostejšo manikiro, da bosta manikira in pedikura na enaki stopnji intenzivnosti in sijaja.

Pinterest

Najbolj priljubljena kombinacija je na splošno temnejša stopala in svetlejše roke, a na srečo ne gre za togo pravilo in vedno lahko pustimo nekaj prostora svoji domišljiji, zato je dobrodošlo tudi obratno!

Komentiraj