Včasih me potolaži samo sladko. Resnično vam povem, da me znajo stvari pošteno razburiti in sladek pripomoček je tisto, kar mi da vedeti, da je svet še vedno lep. Nekako kot objem. Ali poljub. In potem je tukaj tudi oko, ki zahteva svoje, saj resnično nisem imuna na estetiko. Cupcakei, makroni, popsi, poročne torte so moja šibka točka in v kolikor se ne bi stopili, bi jih imela po hiši kot modni dodatek. Skupaj z rožami, pravimi al svilenimi, ker mi je brezhiben svet pač všeč in pastelne barve pomirjajo dušo. Všeč mi je, če se lahko počutim kot Alica v čudežni deželi in prav nič mi ni nerodno priznati, da nekje le obstaja beli zajec, pa tudi ura s čudaškimi kazalci in drevo s skrivnostnimi vrati, ki te peljejo v drugi svet. Emo Zupan sem zavohala na daleč in takoj vedela, da ni le Ženska, je pač Umetnica. Velika začetnica pa ni napaka med tipkanjem, je samo način, da vam povem, koliko truda, ljubezni, znanja   je potrebno zato, da je rezultat takšen: edinstven. Zato lahko le dodam, da v kolikor potrebujete nekaj noro posebnega in vznemirljivo čarobnega, je ona pravi naslov. Najdete jo na www.emazing-creations.com.

Vir: osebni arhiv

Sladki izdelki postanejo v tvojih rokah prava umetnost, tako da se človek prav sprašuje, ali jih sme pojesti, ker so čudoviti. Kakšna je tvoja zgodba in zakaj si se začela ukvarjati s sladkimi izdelki in peko?

Najlepša hvala za tako prijazne besede! Do peke in ustvarjanja tort sem prišla popolnoma po naključju, ko sem za rojstni dan svojega fanta poskušala speči svojo prvo torto. To je bilo pred 2 letoma. Kar malo me stisne pri srcu, ko pomislim kako grozna je bila (haha). Šele takrat sem se začela malo bolj zanimati za peko, ko sem videla, da je kar izziv iz rok dati nekaj lepega in hkrati slastnega. V nekaj mesecih pa sem to delo tako vzljubila, da me je bilo že težko spraviti ven iz kuhinje. Pekla sem predvsem ponoči, ker sem ob tem še študirala in delala. Ampak glavno veselje mi je postalo ravno to delo. In kaj kmalu sem ugotovila, da sem našla svoje poslanstvo. V nekaj mesecih sem pridobila vsa dovoljenja in certifikate, opremo in znanje, potrebno za odprtje svojega podjetja in v februarju 2017 je moja znamka »Emazing Creations« ugledala luč sveta. Ustvarjanje sladkih dobrot mi prinaša neskončno srečo in zadovoljstvo. To je to, kar želim početi v svojem življenju.

Vir: osebni arhiv
Vir: osebni arhiv
Vir: osebni arhiv
Vir: osebni arhiv
Vir: osebni arhiv

Tudi na tvojem področju lahko govorimo o trendih, saj so v zadnjih časih postali cupcakei in ostale dobrote prav modni. Koliko se da ustvarjati na tem področju ter kaj nas v tem trenutku najbolj navdušuje?

Res je. V svetu slaščic se trendi neverjetno hitro spreminjajo in nadgrajujejo. Rada jim sledim in vsak zase je neverjetno čudovit. Na žalost pa vsi trendi ne dosežejo naše male Slovenije in včasih ljudje niso pripravljeni na kakšno trendovsko kreacijo, ki jo ustvarim. Pa nič hudega. Rada se izobražujem in le z nadgradnjo svojega dela lahko dosežeš vedno več. Ker vse kreacije delam le po naročilu, imam velikokrat svobodo pri izražanju. Takrat pokažem nekaj novega, drznega, modnega in navdušujočega. Moj cilj je, med drugim, osupniti ljudi z vsako mojo kreacijo. Ta trenutek so pri nas najbolj popularni dizajnerski makroni – to so makroni v oblikah raznih živalic in podob, kot so mucki, jelenčki, piščančki, medvedki itd. Prav tako so zelo popularni tudi »cakepopsicles« – to so tortice na palčkah, ki spominjajo na sladoledne lučke, le da v sebi skrivajo sočno in slastno tortico. Tudi ti so lahko v podobah živalic, ali pa so le čudovito okrašeni z rožicami, jedilno čipko, zlatimi lističi itd. Ne smem pozabit omenit tudi »cream tarts« – prestižnih francoskih tortic s piškotnim dnom in rahlo kremo. Izdelujejo se predvsem v obliki številk in črk. Z dodatki, kot so makroni, sveže cvetje in sadje, pa tortica vedno izpade naravnost čudovita.

Vir: osebni arhiv
Vir: osebni arhiv
Vir: osebni arhiv
Vir: osebni arhiv
Vir: osebni arhiv

Čudovite so tudi male škatlice s sporočili: za prijatejice, partnerja, mamo, hčerko … Odlična zamisel. Kako je nastala?

Zasluge za to idejo gredo stranki, ki je takrat za svojo poroko na Pinterestu našla podobno fotografijo takega paketka. Naravnost navdušena sem bila nad tem izdelkom in takoj sem se odločila, da želim kreirati tudi take paketke. V svojem stilu seveda. V tem letu se je ideja le še nadgradila in nastalo je veliko različic paketkov, v različnih barvnih paletah, stilih in napisih. In res me veseli, da se ljudje tako radi odločajo za taka sladka darilca. So unikatna in resnično slastna.

Vir: osebni arhiv
Vir: osebni arhiv
Vir: osebni arhiv
Vir: osebni arhiv
Vir: osebni arhiv
Vir: osebni arhiv

Poročne torte ali torte nasploh so poglavje zase. Kaj je zdaj sploh v modi?

Izdelujem torte za vse priložnosti. Od porok, rojstnih dni, krstov, poslovnih dogodkov ali pa samo kot sladica pri nedeljskem kosilu. Čeprav se zunanjost torte razlikuje, je sam pristop in proces izdelave torte, kot take, popolnoma enak. Pri dekoraciji pa se potem opazno vidi razlika. Poročne torte so v večini nežne, pastelnih barv in s svežim cvetjem in sadjem. Veliko jih je letos takih, ki si želijo bolj drzne barve, geometrijske oblike in mi pri ustvarjanju popolnoma zaupajo. Takih se še posebej veselim, ker lahko pokažem razpon svojega znanja in stila. Torte za rojstne dneve, predvsem otroške, pa izdelujem v naravnem stilu, izogibam se uporabi fondanta in uživam ob ustvarjanju čarobnih figuric, ki potem krasijo sam vrh.

Vir: osebni arhiv
Vir: osebni arhiv
Vir: osebni arhiv
Vir: osebni arhiv
Vir: osebni arhiv
Vir: osebni arhiv
Processed with VSCO with s2 preset

Za katere priložnosti te lahko bralke kontaktirajo? 

Moje torte in slaščice so primerne prav za vsako priložnost in verjamem, da vsakomur polepšajo še tako običajen dan. Najraje izdelujem poročne torte, torte za otroške zabave, rojstne dneve in slaščice za različne dogodke. Težko bi izvzela katerokoli priložnost. Vsak dan je super priložnost za sladkanje. Delam le po naročilu in željah, kar pomeni, da so moji izdelki edinstveni. Nerada ponavljam kreacije in vedno stremim k izboljšavam in nadgradnji že prikazanega. Obožujem stranke, ki sanjarijo o tem, da njihove želje zaživijo v mojem stilu. Prav tako poleg že omenjenih izdelkov ponujam razne storitve, kot so dostava na dom po celi Sloveniji in bližnji tujini, postavitev in okrasitev sladkega kotička ter izdelava dekoracije za sladki kotiček. Pri meni resnično dobite celoten paket.

2 Comments

 • Posted 4. aprila, 2018 13:58
  -Tamara

  Zelo lepo! Ti izdelki so pa res prava paša za oči <3

  • Posted 4. aprila, 2018 14:53
   -Lorella Flego

   Sem bila na enem dogodku in sem vse požrla 🙂 so res dobri! xoxo

Komentiraj