Intervju z Alyo: Pride obdobje, ko ne morem nositi niti prstančka

Alya je že od samega začetka opozorila s posebnim videzom, tisti, ki jo poznajo pa pravijo, da je kot tempirana bomba, polna energije, ki jo težko ustaviš. Njen nasmeh je nalezljiv, njen smisel za modo tudi, zato se v tem intervjuju nismo dotaknili glasbe, bolj nas je zanimalo, kaj ji je pravzaprav všeč in kakšni so njeni lepotni obredi.

Poleg tega, da si te človek zapomni po glasbi in nastopu, je pri tebi ključnega pomena tudi videz. Kako nastane outfit za poseben nastop ali video?
Hvala, me veseli. Kot artist rada delam v kontekstu, zato sem že v štartu imela v mislih celostno podobo in zgodbo, no, sicer pa drugače tudi ne znam. Vedno gledam na sporočilo, tako kot v glasbi tudi v modi, ti dve gresta z roko v roki, kajne? In tako nastajajo stajlingi za videe in najrazličnejše nastope. Pri stajlingih in make-upu mi pomaga Šušnjara team (Maja in Nina), za pričesko pa skrbi Urška Zorin Hair Gallery. Vesela sem, da jo imam, saj se naše vizije skladajo.

vir: osebni arhiv
Vir: osebni arhiv

Kateri modni oblikovalec ti je najbolj pri srcu in zakaj?

Od tujih mi je bila vedno zelo pri srcu Vivian Vestvood, potem McQueen … Od naših pa mi je svetovna seveda Nina Šušnjara, pa Vladimira Kralj, sodelovala sem tudi z odličnim Hrvaškim modnim oblikovalcem Zoranom Aragovićem.

Kakšno vlogo odigrajo pri tebi modni dodatki, predvsem nakit?

Kakor kdaj, odvisno od stajlinga in pa odvisno od obdobja. Včasih ne morem brez, potem pa pride obdobje, ko ne morem nositi niti prstančka!

foto Primož Predalič
Foto Primož Predalič

Ker si veliko na poti, je ključnega pomena ostati sveža in brezhibna. Kateri so tvoji magični pripomočki, brez katerih ne gre?

Res je, potujem non stop, kar je seveda eden najboljših delov mojega posla, pri tem poleg odra najbolj uživam. In ja, rada ostajam sveža in urejena. Super osvežitev, sploh za te poletne tople dni, so zeleni Chilly robci in gel, ki te prav super ohladijo, rada imam tudi vodo v spreju za osvežitev obraza in nasploh vodo v informirani flaški. Popijem namreč veliko vode, saj le tako lahko ostajam sveža in zbrana.

foto Primož Predalič
Foto Primož Predalič

Imaš kakšen poseben lepotni obred?

Niti ne, ali pa je ta postal že življenjski slog. Spanec je v vsakem primeru velikega pomena za videz haha, sicer pa: popijem 3 litre vode dnevno, pijem doma pripravljene zdravilne zvarke, jem lahko, uravnovešeno hrano in berem knjige, ki me spravljajo v dobro voljo in nahranijo moj apetit po znanju ‘življenja’.

Katere so stvari, ki te naredijo resnično srečno?

Ljubezen, definitivno na prvem mestu! Mogoče se bo slišalo malo sebično, ampak drži: najprej moraš osrečiti sebe in se imeti rad, da lahko osrečiš druge in drugi tebe. Tako to gre. Srečna sem ob dobri glasbi, na odru in ko potujem, vsekakor pa je velika sreča tudi moja družina.

Kakšen je tvoj pogled na žensko druženje, čvek, kavice, girls night out? Si ljubiteljica tega?

Sicer je moj urnik čez leto vedno poln vsega, kar mi je všeč, vseeno pa si vedno vzamem čas za moje punce, imam pa tudi ogromno fantov za prijatelje. Nasploh sem družabna in rada se imam dobro!

Če bi te vprašala, zakaj je lepo biti ženska, kaj bi odgovorila?

Kaj pa vem, ko pa se mi ne sanja, kako je biti fant! Ne vem enostavno lepo je!

podpis

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.