Intervju z Niko Erčulj : “Pomembna je zgodba in oseba, ki to zgodbo predstavi”

Včasih so bile določene stvari in znanje izven dosega naših rok, teme, o katerih nismo govorili ter vprašanja na katera nismo poznali odgovora. Sedaj je čisto vse drugače s pomočjo računalnika oziroma interneta, kjer najdemo nekaj o čisto vsaki temi. Youtube je odlična spletna stran, polna vsebine, kjer se najde nekaj za vsakogar. Pestra ponudba različnih tem od muzike, video posnetkov o modi, lepoti, življenju, ja, čisto o vsemu. Obstajajo pa tudi “youtuberji” in “youtuberke”, ki delijo različne posnetke, ki nam popestrijo in olajšajo življenje. V Ameriki in drugod po svetu imajo poseben status in veliko se jih preživlja tudi z objavljanjem različnih youtube posnetkov. V Sloveniji se lahko le sedemnajstletna youtuberka Nika Erčulj pohvali kar z več kot 280.000 (ta hip, saj iz dneva v dan številka raste) sledilcev in visokim številom ogledov. Nika je o življenju youtuberke spregovorila tudi z nami in nam zaupala vse o tem.

Od kod ideja za ustvarjanje youtube posnetkov? Ali te je navdihnila kakšna oseba oziroma več teh?

Najprej sem seveda, kot to počne veliko najstnikov, gledala videe različnih youtuberjev. Težko bi rekla, da me je kdo posebej navdušil. Nato sem pomislila, kako bi bilo, če bi Nika objavila kakšen filmček. In tako se je začelo.

Vir slike: Instagram • (@nikaerculj)
Vir: Instagram • (@nikaerculj)

Kaj meniš, da je ključno za dober youtube kanal? 

Oprema je seveda pomembna, a bolj iz vidika, da ti olajša delo. Pomembna je zgodba in oseba, ki to zgodbo predstavi. Predvsem poštenost in iskrenost do svojih sledilcev.

Imaš zelo veliko oseb, ki ti sledijo ter gledajo in všečkajo tvoje video posnetke, kaj je glavnega pomena za popularnost na youtubeu?

Kot sem že rekla, je zelo pomembna iskrenost. Če ti neko stvar podari sponzor, to poveš in jo tudi objektivno oceniš. Napačno pa je, da zadevo hvališ, čeprav ti ni všeč. Tega sledilci ne marajo in te hitro zapustijo. Seveda je pomembna tudi zunanjost, predvsem pa energija tistega, ki zgodbo ponuja.

Vir slike: Instagram • (@nikaerculj)
Vir: Instagram • (@nikaerculj)

Koliko časa dnevno ti vzame snemanje ter urejanje youtube posnetkov in kako si organiziraš čas glede na to, da hodiš v šolo?

Prav zaradi tega, ker ogromno časa porabim za svoj kanal, sem se v tem šolskem letu odločila za šolanje na daljavo. Koliko časa porabim? Preveč. Če ne snemam, urejam, če ne urejam, se ukvarjam z vsem, kar pride zraven, kot npr. v tem trenutku. (planiranje, intervjuji, odgovarjanje svojim sledilcem, urejanje ostalih socialnih omrežij, sodelovanje z različnimi podjetji …).

Kaj bi svetovala nekomu, ki si prav tako želi ustvariti youtube kanal?

Poleg naštetega zgoraj, predvsem vztrajnost in zaupanje vase.

Vir slike: Instagram • (@nikaerculj)
Vir: Instagram • (@nikaerculj)

Na kateri video posnetek si najbolj ponosna in zakaj?

Najbolj sem ponosna na posnetke, kjer je tema bolj globoka, kot je na primer ličenje, moda … Videi o težavah najstnikov, še posebej, ko bereš komentarje in vidiš, koliko težav imajo mladi ljudje in ko ti odkrito napišejo, da si jim pomagal – na te posnetke sem definitivno ponosna.

Na tvojem youtube kanalu je veliko make-up video posnetkov; kje si se naučila tehnik ličenja?

Tam, kjer je danes vse, na youtubeu :). Bila sem tudi na nekaj IMATSih, kar precej pa sem se naučila tudi od vizažistov na različnih snemanjih.

Vir slike: Instagram • (@nikaerculj)
Vir: Instagram • (@nikaerculj)

Zasledimo tudi veliko modnih oprav, katere trgovine najraje obiskuješ?

Topshop, Pull&bear, Zara …

Za konec pa še en modni ali lepotni nasvet za bralke Glitterja:

Oblecite in naličite se tako, kot vam je všeč, bodite zadovoljne s sabo, tudi če imate kakšen kilogramček preveč in bodite predvsem nasmejane (lačne boste težko nasmejane :)). Takšne boste najlepše.

Vir slike: Nika Erculj (@nikaerculj) • Instagram
Vir: Instagram • (@nikaerculj)

podpis_natasa21

Nataša Frančič
Nataša Frančič

Ustvarjanje za računalniškim ekranom ter pisanje o lepoti in modi je del mojega življenja že nekaj časa, saj od leta 2014 pišem za Glitter.si.

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.