Jesenska eleganca bistvena tudi pri ličenju

Letošnja jesen je vsekakor močno zaznamovana z eleganco, kar pa ne velja zgolj za modne, temveč v veliki meri tudi za lepotne smernice. Nad tem smo seveda navdušene mnoge ljubiteljice bolj naravnega videza, saj je ravno slednji tokrat pomemben del hladne sezone. Prefinjenost se tako dotika vek, ustnic pa tudi nohtov, skratka vsega, kar izkazuje našo urejenost in negovanost. Hkrati pa to še ne pomeni, da so za tovrsten make-up na voljo zgolj umirjena ličila, še zdaleč ne, saj je tu tudi ogromno leska, bleščic ter seveda večno popularnih rdečih ustnic.

Kozmetika L.O.V.; lak levo LOVtreat 640; lak desno LOVinity 263; paleta The GLOWrious 010 – foto: osebni arhiv
Kozmetika L.O.V.; EXTRAordinary tekoči puder

Za vsak popoln make-up je seveda bistvenega pomena ravno pravilna, dobra podlaga, torej puder, ki se z našim obrazom sklada tako v odtenku kot tudi teksturi. Prav v hladnejših mesecih je to včasih težje, saj je naša koža pogosto zaradi mraza, vetra in notranjega ogrevanja zelo izsušena. Puder naj bo torej vlažilen in nekoliko prekrivnejši za zaščito, za piko na i pa ne pozabimo še na contouring in osvetljevanje obraza, ki ustvari dimenzijo. Mene je na primer očarala nova, jesenska paleta The GLOWrious znamke L.O.V. (na sliki).

Kozmetika L.O.V.; Paleta The GLOWrious 010 – foto: osebni arhiv

Na vekah tokrat ne moremo zgrešiti z metalnim leskom, v odtenkih nude, rožnate, bordo, zelene, sive, modre, črne, bele, zlate in/ali srebrne. Predvsem slednji dve bosta z nami vse do novega leta in verjetno še dlje, zato se ob tem splača celo nakup tovrstne palete. Še eno od ličil, ki nam bo dobro služilo več mesecev, pa so rdeče šminke, včasih v temnejših, spet drugič zelo živahnih tonih. So namreč pravi must have letošnje hladne sezone, zato le poiščite najboljši odtenek zase.

Kozmetika L.O.V.; šmnika zgoraj LIPaffair Mettalic 603; šminka spodaj LIPaffair Matte 950; paleta senčil EYEvotion 720 – foto: osebni arhiv
Kozmetika L.O.V. ; Paleta senčil EYEvotion 720 – foto: osebni arhiv

Nenazadnje ne gre spregledati nohtov, ki so prav tako pokazatelj elegance in ženstvenosti, ne glede na sezono in zunanje temperature. Tokrat naj bodo naravno oblikovani, kratki ali dolgi, v sofisticiranih odtenkih, kot so nude, pastelno siva ali umirjena modra, kaki zelena, mlečna pink, barva šampanjca ali bele kave ter podobne.

Kozmetika L.O.V. ; LOVinity 290
Kozmetika L.O.V. ; LOVinity 262

Lucy T.

Ljubiteljica narave, besed, glasbe, potovanj, organiziranosti in seveda vsega, kar diši po lepoti in glamurju ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.