Jesenski dom v barvah narave

Temno rdeča, oker, oranžna in vsi odtenki rjave prinašajo v naš dom toplino zemlje. Začnite izbirati odeje, blazine in dodatke za opremljanje v teh odtenkih, da poustvarite energijo in vzdušje jeseni doma. Marsikaj lahko naredimo sami, s predmeti, ki so že prisotni doma. Če imamo možnost prenove v jesenskem slogu, se lahko prepustimo kreativni ponovni uporabi elementov narave in različnih predmetov, ki nam lahko še kako pridejo prav. Jeseni so kozarci zelo uporabni za držanje sveč, ki jih postavimo na police: če jih prižgemo med pitjem kave pred kaminom, bomo dobili čudovit občutek toplote in pristnosti. Jesensko obarvano suho sadje, oreščki, kot so pinjole, mandlji, ali začimbe, kot sta zvezdasti janež in cimet, bodo, če jih razporedite v prozorne steklene kozarce, poskrbele, da bo vaš dom oddajal učinek pristnosti. Nenazadnje lahko uporabite kozarce za shranjevanje piškotov: zelo podpiram peko te dni in vse tja do januarja, saj gre za prave zen trenutke, ki nam omogočajo ostajati tukaj in zdaj.

Foto: Zen za Harvey Norman

Seveda je tudi notranja oprema v jesenskih tonih: preproge, blazine, odeje, pa tudi sveče, krožniki, kuhinjske krpe in nasploh ves tekstil, ki ga imamo doma, je zdaj nekoliko bolj umirjen in po svoje melanholičen. To so namreč lastnosti, ki jih ima trenutna sezona in sem jih sama našla v Harvey Normanu, kjer imajo res čudovit izbor dodatkov za dušo; prav tako so me zelo pritegnili kosi pohištva v toplih odtenkih. Drugi načini za opremljanje hiše v jesenskem slogu so, da damo dovolj prostora priljubljenim jesenskim materialom; med temi zagotovo izstopa les. Če ne morete kupiti novega pohištva, vedite, da lahko jesen domov prinesete tudi s tkaninami. Mehke preproge v zemeljskih barvah, volnene odeje ali elementi iz klobučevine, ki v celoti spominjajo na nordijski slog, dajejo hiši vso toplino te sezone.

Foto: Zen za Harvey Norman
Foto: Zen za Harvey Norman
Foto: Zen za Harvey Norman

Odeje in pregrinjala so zelo primerni tudi za postavitev na sedežno garnituro, še posebej, če nameravate organizirati druženje ob čaju ali vroči čokoladi. V tem letnem času so tudi kavne skodelice, postavljene v kuhinjo poleg sveže pečenih tort ali piškotov, elementi, ki prinašajo jesen v dom. Včasih moramo biti pozorne le na majhne podrobnosti, da dosežemo izjemne rezultate. V jesenskem času nam lahko preprost sprehod po vrtu ali parku da vse, kar potrebujemo za preoblikovanje vzdušja našega doma. Tiste z več ročnimi spretnostmi lahko uporabijo suho cvetje, pletene veje, suho sadje, da ustvarijo osrednje dele mize ali okraske, ki jih potem obesimo na steno.

Foto: Zen za Harvey Norman
Foto: Zen za Harvey Norman
Foto: Zen za Harvey Norman

Že samo rumene ali oranžne buče podarjajo hiši tisti jesenski ton, ki ga iščemo. Za popolno uživanje v tej sezoni je potrebno zelo malo. In za konec še dobra ideja za decoupage in kreativno recikliranje: lahko poskusimo ujeti bistva tega čarobnega letnega časa z ustvarjanjem girlande z jesensko tematiko. Če ne veste, kje začeti, je tukaj preprosta zamisel za ustvarjanje popolnega jesenskega okraska, kot dekoracija za dnevno sobo ali kuhinjo! Potrebujete naslednje:

  • Buče različnih velikosti
  • Suhi listi
  • Majhen lesen blok ali pladenj
  • Dišeče sveče (ali majhne LED svečke, ali voščenke)
  • Barvni trakovi, suho cvetje, majhni okraski
  • Lepilo in škarje

Sledite svoji domišljiji in z izbranimi predmeti sestavite okrasek, ki bo jemal dih in bo 100 % originalen.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.