Kaj dati v potovalko, ko gremo na dopust

Kaj obleči na dopustu ni modna muha ali nepomembna stvar. V bistvu gre za to, da s seboj vzamemo ključne elemente za udobnost, praktičnost in hkrati kose, ki so primerni za lokacijo, ki nas bo gostila. Če gremo na morje, potrebujemo stvari, ki so nekoliko lažje, se preveč ne mečkajo, so zračne (bombaž in lan sta na prvem mestu) in svetlih barv (ker jih bomo lažje kombinirali). Seveda ne smemo pozabiti na jopo, kavbojke, športne copate in tudi na nekaj bolj elegantnega, če slučajno gremo na večerjo. V tem primeru pridejo prav vse dolge obleke, ki jih imamo, hkrati tudi bele obleke, bodisi midi, krajše ali dolge. Hkrati nam prav poletna sezona omogoča malo več eksperimentiranja in preizkušanja različnih oblačil pred odhodom na dopust. To pomeni, da lahko končno iz omare vzamete tisto obleko, ki jo hranite za posebno priložnost, ali enodelne kopalke, ki izgledajo vedno preveč elegantne za plažo pri nas. Sicer, kot najbrž veste, je moj moto ta: vsaka priložnost je odlična za lep kos.

Ko gre za poletne počitnice, nedvomno obstajajo oblačila, ki so postala “must have”, nekatera pa se razlikujejo glede na priljubljene počitniške destinacije: če smo v avtokampu ali hotelu s 5 zvezdicami, pač ni ista stvar. Skrivnost popolne počitniške garderobe pa je vedno skrita v osebni noti. Če ne veste, kje bi začele, vam lahko pomagajo značilnosti in barve kraja, ki ga boste obiskale. Tako se boste lažje odločile, kaj spakirati in kaj obleči na dopust, da boste imele res primerno, lepo garderobo.

Kar osebno vzamem na dopust, je garderoba, ki me naredi srečno. Nekako se mi zdi, da imam v omari kar nekaj kosov, ki jih bolj malo nosim, a le zato, ker sem lena. Na dopustu lepo pridejo do izraza in vsakič znova ugotavljam, da so res praktični in lepi. V moji prtljagi nikoli ne manjkajo slednje stvari:

 • bombažni blazer, ker vedno pride prav,
 • kavbojke,
 • kratke hlače,
 • bombažne majice s kratkimi rokavi in topi z naramnicami,
 • čim več bele barve,
 • nekaj športnih kompletov za čez dan,
 • pareo in kopalke,
 • ena lepa, večerna obleka, ker je vedno tako, da slavimo življenje in imam rada bleščice.

Ko pa postane hladneje, je denim jakna pravi kos, ki zna dopolniti obleko in poskrbeti, da je vsaka poletna noč še bolj prijetna.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

2 komentarja
 1. Meni pa je vedno izziv, kako vzeti na dopust kak lepsi kos oblacila, pa da ni totalno pomeckan, ko ga zelim obleci?

  Zato kakih blazerjev ali bluzic nikoli ne vzamem na dopust, sploh ko potujem z letalom. Kako to ostale resujete?

  1. Po mojem je zelo pomembno, kako stvari zložimo. Pri meni je tako, da v kolikor je blazer zmečkan, ga dam na obešalnik in v kopalnico, se stuširam in ga para spravi k sebi, sicer ni popoln, a je ok. Podobno za obleke. Sem pa že testirala hotele in skoraj vsi imajo likalnik na recepciji, če vprašaš ga z veseljem dajo 🙂 V vsakem primeru je moj nasvet, da kose čim manj prepognete. Objem

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.