Kaj obleči v primeru močnih nog

Ta članek dolgujem bralki, ki me je pred kratkim kontaktirala in sugerirala članek za težavo, ki najbrž mori veliko žensk: močne noge, bodisi zaradi poroda, mišic, debelosti, razlog sploh ni tako pomemben, pomembno je, kako lahko s pomočjo mode prikrijemo to napako ter kateri so kosi, ki si jih lahko privoščimo, da bi izgledale vitkejše in z daljšimi nogami. Običajno je predel stegen najbolj kritičen: pazite denimo na belo barvo ter na kose, ki niso podloženi, sploh poleti, ker pokažejo celulit in pomarančno kožo tudi tam, kjer je ni. Hlače morajo biti iz čvrstega materiala, zato da lepo objamejo stegna in tudi same boste imele večji občutek varnosti. Glede kril in oblek je zelo pomembna dolžina: krajše žal ni za vas in v vsakem primeru je tako, da je dobro nositi pete. No, tukaj so moji napotki in srčno upam, da vam pridejo prav.

Pete da in pete ne

Stiletto in visoke so vsekakor prava izbira; dobro je, da je čevelj odprt in je odkrit predel narta. Za vas niso zaprti škornji do gležnjev, bodisi s peto ali brez, sploh v kombinaciji z oprijetimi hlačami. Ta model čevlja namreč poskrbi, da je noga videti še močnejša. Pazite tudi na vezalke in trakove okrog gležnja: niso za vas. Vedno imejte v mislih, da mora biti predel gležnja viden in odprt.

Vir: The Fashion Tag Blog

Prave dolžine

Vaša prava dolžina je nad kolenom ali pod kolenom v smislu midija. Izognite se dolžinam točno do kolen, ker nogo režejo na pol in jo tako skrajšajo. V tem primeru tudi dobre pete ne pomagajo! Glede midi dolžine sem prepričana, da imate pomisleke, vendar dobro deluje z zelo visoko in tanko peto: četudi so noge ali boki močnejši, bo rezultat zelo seksi.

Vir: Forty-Eight 10

Oprijeto in plastenje

Na prvo žogo bi lahko rekla, da zelo oprijeti modeli hlač niso za vas, v resnici pa si jih lahko privoščite z daljšimi jopami in kosi, ki zakrijejo predel stegen. Tudi pončo je odlična izbira ali blazer, ki pa mora biti nujno daljši. Za vas so odlični modeli hlač z zelo visokim pasom in ravno krojeno nogo, ker padajo ravno in vas ne bodo ovirali, predvsem pa ne poudarjajo oblin. Te je treba nositi s petami, zelo visokimi, tako da optično podaljšajo nogo.

Vir: WhoWhatWear

Ton na ton

To je vedno dober trik, ko želite pridobiti nekaj centimetrov in v celoti izgledati vitkejše. Če ste torej v outfitu, ki ponuja podobne barve od glave do pet, ste zmagale! Zelo je pomembno, da se barve med seboj prelivajo, denimo bež je idealna za tovrstne modne podvige, lahko pa jo dopolnite s plaščem v kamelji barvi, nujnim kosom, ki ga preprosto morate imeti.

Vir: Pinterest

Model krila

Če spominjajo na 50. leta, so rahlo široko krojena, malo plisirana in zelo elegantna, boste videle, da vas tudi ožijo. Široko krilo namreč skriva širše noge, s pomočjo pravega čevlja pa boste pridobile na vitkosti in višini. Tudi ozko krilo v midi dolžini in z visokim pasom zna biti zanimivo, ampak morate biti brez trebuščka, drugače ne bo prav nič udobno. Dobra rešitev je tudi širše krojeno hlačno krilo, nujno s petami in v temnejši barvi, kot je denimo gozdno zelena ali temno modra.

Vir: Who What Wear UK

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

2 komentarja

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.