Kaj žametnega nositi tokrat

Stalnica hladne sezone zagotovo ostaja topli, a super elegantni žamet in tokrat ga bo zopet na pretek. To je eden tistih materialov, s katerim lahko še tako preprosto krojen, navaden kos začaramo v elegantnega. Letos zato trend žametne garderobe le še zvišuje njegov sloves, saj se bomo lahko vanj odele od glave do pet. Seveda smernice tudi v tem primeru združujejo nekaj najbolj IN trendov, izkupiček slednjega pa so predvsem žametni kostimi in posamezni suknjiči, retro, široke hlače v rebrastem ali gladkem žametu ter seveda tudi žametne petke.

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest

Poleg že omenjenih kosov pa si lahko letošnjo hladno sezono omislimo tudi ogromno žametnih oblek, ki naj bodo stisnjene v pasu, morda na preklop, predvsem pa s poudarjenim ovratnikom in napihnjenimi rokavi ter dodatki čipke, svile in tančic za vrhunec prefinjenosti. Naravnost božanski so tudi žametni vrhnji kosi, sploh ko je govora o dolgem plašču, ki je tokrat dobil celo naziv IT kosa sezone, seveda v družbi škornjev, midi krila oziroma zvončastih hlač z visokim pasom ter vsestranskega pulija. Med barvami se znova pojavljajo predvsem temnejši toni, vse od klasične črne in temno modre, pa vse do smaragdno zelene, bogate rjave in vinsko rdeče, ki jim dodajamo drobne detajle, kot so biseri, kristali, bleščice, kovinski elementi v zlati ali srebrni in podobno.

Vince
Sies Marjan
Gucci
Patbo
Tom Ford

Žamet te mesece kombinirajmo tudi s povsem dnevno garderobo, torej brez zadržkov prestopimo meje ter morda namesto petk obujmo kar superge, poleg žametnega kostima oblecimo navadno T majico ali tanjši, bazični puli, pa tudi kombinacija žametnega blazerja in kavbojk ostaja odlična vsakodnevna rešitev. Ko se bodo temperature približale ničli, bomo kot statement kos lahko nadele debelo, žametno bundo, do takrat pa ne pozabimo še na dodatke, sploh obroč za lase, scrunchie elastiko, klobuk in žametne salonarje.

Lucy T.
Lucy T.

Ljubiteljica narave, besed, glasbe, potovanj, organiziranosti in seveda vsega, kar diši po lepoti in glamurju ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.