Kako pravilno negovati lase po 40. letu

V resnici je jasno, da je ta skupina žensk zelo občutljiva na to temo, najbrž zato, ker se dogajajo prve spremembe in jim je treba dobro slediti, predvsem pa pravočasno ukrepati. Po 40. letu postanejo lasje dehidrirani in se pojavi fenomen pomanjkanja elastičnosti in sijaja. Ko se lasišče tanjša zaradi biološkega staranja in fotostaranja, se zmanjša tudi premer stebla, ki postane tanjše in bolj krhko. Usihanje in redčenje sta znaka, da nekaj v notranjosti ne deluje. Z leti se kapilarne beljakovine, predvsem keratin, spremenijo; steblo postane porozno, elektrostatično, tudi bolj suho, saj je manj sposobno zadrževati in zapirati vodo v notranjosti.

Foto: Zen za Moroccanoil
Foto: Zen za Moroccanoil
Foto: Zen za Moroccanoil

Ko izberete izdelke za lase, vedite, da morajo biti čistilni in negovalni hkrati, tudi s “plumping” učinkom, ki zapolni vsako minimalno poroznost in steblo ovije v nevidno ovojnico ter ga ščiti pred okoljskimi in toplotnimi obremenitvami. Hkrati morajo izdelki obnoviti vlakna v notranjosti in lasem podariti večjo teksturo. Zapleteno? Niti ne. Ok, dejstvo je, da dober izdelek stane nekoliko več in najbrž ga ne najdete ravno zraven zelenjave, po drugi strani gre za investicijo za lepoto, ki bo znala trajati in trajati. Bodite vztrajne: magičnih rezultatov čez noč ni, če pa je izdelek pravi, hkrati tudi koncentriran, ga potrebujete malo za velike korake.

Foto: Zen za Moroccanoil
Foto: Zen za Moroccanoil

Sama ostajam zvesta znamki Moroccanoil, saj je skozi čas razvila zelo zanimive sete za nego različnih las. Poskusila sem že skoraj vse in najbolj sta mi všeč liniji za vlaženje in hranjenje utrujenih las. To je nedvomno moj primer, saj lase veliko toplotno obdelujem in jih sploh poleti spnem v čop ali kito. Zdaj vem, da znajo biti celo elastike škodljive, zato je dobro izbrati denimo svilene in nekoliko mehkejše, predvsem pa spati brez vsega in nikoli z vlažnimi lasmi. To je bila zame novost, ker sem si marsikdaj oprala glavo in šla spat z neposušenimi lasmi – napaka – ali pa šla spat s čopom, zjutrj pa je bila gmota las na blazini – ponovno napaka.

Foto: Zen za Moroccanoil
Foto: Zen za Moroccanoil
Foto: Zen za Moroccanoil

V dobrem meniju za nego las ne smejo manjkati olja, vitamini in mineralni ojačevalci. Zlasti koncentrat arganovega olja spodbuja prekrvavitev lasišča in tako spodbuja tudi pospeševano rast. Moroccanoil olje za nego las je že vrsto let pravi hit, hkrati nepogrešljiv izdelek za nego vseh las. Arganovo olje naredi lase mehke in sijoče, zaradi česar je tudi čudovit balzam in lahko pomaga zmanjšati razcepljene konice. Ker je zelo hranljivo, se olje pogosto uporablja za oblikovanje. Lase boste lažje razčesale, hkrati opazile zelo lep, naraven sijaj.

Foto: Zen za Moroccanoil
Foto: Zen za Moroccanoil

Poletje je čas, ko potrebujejo naši lasje še več nege. Četudi se kopate le v bazenu, vedite, da kemikalije, ki se nahajajo v vodi bazena, ali skupni učinek slane vode in peska v morju lahko negativno vplivajo na lase. Rezultat so veliko bolj suhi ali utrujeni lasje. Arganovo olje, ki ga nanesete na kožo in lase, jih obnovi pred škodljivimi učinki teh sredstev. Pravzaprav ustvari pravo zaščitno pregrado, ki preprečuje, da bi jih vlaga v bazenu in stalna izpostavljenost soncu poškodovala.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.