Kako renovirati stare obleke

Saj vemo, kako je z našimi omarami: so vedno prepolne. In seveda je notri kar nekaj kosov, ki jih več ne nosimo, vedno v upanju, da jih še bomo, a potem se to preprosto ne zgodi. Razlogov je veliko, eden izmed teh je, da nam v resnici niso več preveč všeč, a jih prav težko damo stran. V tem primeru si lahko omislimo novo življenje zanje, lahko pa jih še vedno preprosto prodamo ali podarimo, kar je tudi odvisno od našega časa in volje, kako se lotiti starega. Za konec samo ena misel: da bi imele res super pospravljeno garderobo, je ključnega pomena, da vsakič, ko kupite nekaj novega, date nekaj starega ven iz omare. Če mislite, da je enostavno, vam kar povem, da niti slučajno! A poglejmo nekaj konkretnih nasvetov.

Pinterest

Iz starih oblek naredimo torbe in torbice

Morda se vam bo zdelo neverjetno, a z malo spretnosti in dobre volje lahko res spremenimo staro obleko, hlače in kostim v prav originalno torbo, bodisi za nakup hrane ali za takrat, ko kam gremo za vikend in potrebujemo platneno torbo, ki je večja.

Novi gumbi so vse

Težava je bolj v tem, da jih najdete! Žal jih pri nas ni ravno na pretek, a z malo sreče najdemo kakšno specializirano trgovino, ki jih prodaja. Sama izberem vedno vintage pridih s perlami, ker so res čudoviti na jeansu, na elegantni jakni, na navadni bluzi. Če imam srečo, nabavim tudi takšne s kamni, ki delujejo noro plemenito. Na koncu imam super staro srajco z novimi gumbi in izgleda naravnost iz Pariza.

Etsy

Našijte žepe

Če imate občutek, da je obleka mimo, prav tako jakna, poskusite z novimi žepi. Seveda ne bodo iz istega materiala, temveč kontrastni, a nov žep lahko spremeni ogromno, tudi obliko obleke, predvsem pa postane vse skupaj veliko bolj zabavno.

Nabavite bleščice, kovice, dodatke

To je ključnega pomena. In ne samo to: gre za dodatke, ki jih zašijete na super enostaven način. Enako velja za tiste, ki se pritrdijo s toploto, torej jih likate. Tovrstni so idealni za jeans, od jaken do kavbojk, vse se spremeni.

Zamenjajte ovratnik

Oziroma ga kar dodajte! Danes jih najdete že v prosti prodaji, samo postavite ga čez srajco ali navadno majico z dolgimi rokavi in boste takoj opazile razliko.

Depop

Na novo barvanje

Po eni strani lahko le vržete v stroj in tako pobarvate staro majico, po drugi pa se lahko lotite barvanja s tehniko tie and die – zabavno in uspešno.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.