Kako s pomočjo make-upa povečati oči

So ogledalo duše in tudi izredno pomemben del na našem obrazu. Pravijo, da oči veliko povedo o nas in so pot v neznano, ki popelje v našo dušo, zato je kar dobro, če jih negujemo in poskrbimo za fatalne poglede ter dober make-up, ki nikoli ne škodi. Lepe oči so velike oči, tiste, v katerih se lahko zrcališ, in tiste, ki znajo govoriti brez besed. Če pa niso naravno velike, s pomočjo pravega make-upa in nekaj trikov lahko popravimo vse pomanjkljivosti. Najprej pa morate zaznati napako, kajti oči so lahko povsem dugačne: majhne v smislu velikosti, ozke, kot črta (zato delujejo zaprte), z obliko navzdol (zato izgledajo vedno žalostne in jih je treba dvigniti).

Vir: Pinterest

Svetla senčila

To je vsekakor prva točka, da povečate oko. Svetlo senčilo odpre pogled: beige, svetlo roza, zlata in srebrna zelo pomagajo, sploh na strateških točkah. Najbolje je, da barve aplicirate kar s prstom na predelu veke in potem s pomočjo čopiča razmažete skoraj do obrvi, in sicer tako, da je vedno manj barve. Dodajte veliko črne maskare in oko bo izgledalo takoj večje.

Contouring na očeh

Najbrž veste, da ne obstaja le contouring za obraz, temveč tudi za oči in ustnice. Prava mešanica barv laho naredi prave čudeže. Majhne oči imajo običajno tudi majhno veko, zato morate s pomočjo rjavega senčila na novo narisati pregib veke, seveda višje, kot je v resnici. Ko ste določil velikost veke, jo pobarvajte s svetlo rjavo barvo in zelo dobro zabrišite robove. Notranji kotiček naj ostane svetel: srebrn ali bel.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Mačji pogled in eyeliner

Samo mit je, da majhne oči niso primerne za smokey tehniko ali uporabo eyelinerja. Grafične linije lahko zelo povečajo oko, zato le poskusite. Temna barva naj bo zabrisana na zunanjem predelu očesa, čim bolj visoko, tako boste namreč tudi dvignile oko. Če imate žalostne oči, potem morate nujno dvigniti obliko z eyelinerjem, in sicer tako, da potegnete črto proti gor. Dodajte maskaro, črno in zelo zelo mokro, da bo pogled fatalen.

Črn svinčnik

Nikamor brez njega, če pa so oči majhne, pazite, da ga nanesete samo na notranjem delu očes, vendar od polovice proti zunaj. Ostalo pobarvajte z belim, mastnim svinčnikom, ki odpre pogled. Naj bo na notranji črti več belega, kot črnega svinčnika, torej s temnim samo malo poudarite zunanje kotičke.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Maskara in umetne trepalnice

Dolge trepalnice so ključnega pomena, če jih nimate, jih le dodajte, seveda v šopkih, ker izgleda bolj naravno. Zunanji kotički so ključnega pomena: tukaj dodajte več maskare in tudi aplicirajte umetne trepalnice. Četudi niste namazane, boste takoj opazile, da je oko optično večje.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.