Kakšen model kavbojk izbrati, če imate obline

Za ta članek sem se odločila zato, ker gre očitno za vročo temo, saj me ženske vse več sprašujejo, kakšne kavbojke lahko izberejo, če niso ravno vitke. Večja zadnjica, širši boki, krajše noge so lastnosti, ki jih je treba omiliti, in kavbojke so kos, ki ga nosimo prav vse, zato verjemite, da obstajajo dobri modeli tudi za vas. Najprej bi vam rekla, da poskusite nositi modele, ki niso noro oprijeti, potem pa zagledam kakšno pogumno Američanko s super skinny modelom in pošteno veliko zadnjico, in pomislim: hmmm, ona zna to nositi. Zato se vse vrti okrog samozavesti in tega, kako se pravzaprav počutite. Če si upate in se počutite odlično, potem ni ovir; vsekakor pa ne imejte kompleksov, ker imamo vse napake, zato kar mirno poglejmo, kateri modeli kavbojk so za vas najprimernejši.

Vir: elena miró
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Visok pas

Kljub temu, da je v modi že vrsto let, lahko rečem, da takih kavbojk še pred kratkim sploh ni bilo. Nekako smo še vedno gledale modele z nizkim ali skoraj normalnim pasom, o visokem pa ne duha ne sluha. No, zdaj jih najdete. Kavbojke z visokim pasom so idealne za ženske, ki imajo močnejšo postavo, saj stisnejo trebuh in tudi stegna. Pozor: material ne sme biti preveč lahek ali oprijet, v tem primeru skinny res ni primeren.

Ravno krojene – boot cut

Kavbojk je res veliko in morate paziti tudi na kroj. Ravno krojene so za vas, ker podaljšajo nogo, sploh spodnji del deluje bolj simetričen v primerjavi z zgornjim, zato je optični efekt zagotovljen. Dolžina je prav tako pomembna; če želite zožiti in podaljšati nogo, potem morate nositi pete. Če niste za pete, vedite, da so balerinke prepovedane, raje se odločite za športne copate, ker imajo vsaj malo gume.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Temno modre in ne svetle

Temna barva vas podaljša in poskrbi, da izgledate vitkejše. Seveda je tudi elegantnejša od svetle. Poletje pa nedvomno narekuje svetlejše odtenke jeansa, torej kaj storiti? Imejte oboje, kar je vedno najbolje. Svetle pa naj bodo nujno ravno krojene in dolge do gležnja, če pa so krajše in zavihane, potem potrebujete pete, tudi sandale z boso nogo, ki prav tako podaljšajo. Dobra rešitev je nude čevelj ali salonar, vedno dobrodošel.

Ključen je stretch material

Vedno pazite, da so kavbojke vsaj malo elastične. Pri vas je pomembno udobje in dejstvo, da se model zna prilagoditi postavi. Ko denimo sedite v avtu in so kavbojke iz 100 % bombaža ter niti malo elastične, je tako, da vas bo predel pri popku začel motiti, ker se bo trebuh spustil in vas bo vse skupaj stiskalo. Če pa je model elastičen in ima povrh vsega še visok pas, potem ste na konju.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

In za konec: raztrgano ali ne?

Osebno ne bi bila tako stroga … Torej zakaj ne? Zdi se mi, da je lahko tudi raztrgan jeans primeren za žensko z oblinami ali za tisto, ki nima več 30 let. Prej bi rekla, da mora biti “pravilno raztrgan”, torej ne preveč, in tudi podložen, nočemo videti golih stegen ali kolen. Videla sem čudovite modele s  podloženo čipko, pa tudi take, ki imajo samo nakazano odprtino, kar je še bolje, saj gre za modele, ki bodo dlje trajali.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.