Kakšne barve imeti doma

Ko pride pomlad, nas pograbi želja, da bi prenovili hišo. Če imamo primerno pohištvo, pozornost usmerimo na barvo sten: sprememba opleska je dokaj ekonomičen in učinkovit poseg, ki domačim prostorom vdihne sodobnejši videz. Pri izbiri odtenkov upoštevamo velikost posameznih prostorov, njihov namen, naravno osvetljenost in seveda trenutne trende.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Ste radovedni, kaj narekujejo letošnje zapovedi na področju oblikovanja interierjev? Bodite pozorni na sedem barv. Ste že slišali za Deep Onyx? Navdihuje se po črnem mineralu oniksu, ki je prepreden z belkastimi progami. Tako imenovana barva “deep onyx glidden” je ljubitelje različnih odtenkov sive navdušila že lani, letos pa bo verjetno postala še bolj priljubljena, saj gre za zelo prilagodljiv odtenek. Podjetje Sherwin-Williams, ki že več kot sto let proizvaja barve, je za 2018 pripravilo tri barvne lestvice, ki jih je poimenovalo Affinity, Connectivity, Sincerity, in ki naj bi poosebljale duh sedanjosti. Zlasti zadnja paleta ponuja bolj nevtralne tone in pralne barve, ki znajo pričarati harmonijo v prostoru.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Na področju nevtralnih odtenkov bo letos posebno veljavo dobil odtenek oker barve, ki je na meji med bež in peščeno. Lepo se sklada z različnimi stili in je izjemno sugestivna. Ste pripravljeni na odtenek rožnate cvetoče dalije? Vitalna in energična barva prostoru vdihne sproščenost, svežino in razigranost. Ste imeli radi petrolejno zeleno? Torej se pripravite na odtenek arkadije, ki je primeren za majhne prostore, ker je sijoč in ga za letos svetuje tudi gigant Pantone. Možnosti, da postane priljubljen, je veliko, preostane nam le, da počakamo oziroma ga kar sami preizkusimo.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Bordo rdeča je sinonim elegance in prefinjenosti, toda primerna je zlasti za velike prostore, kar si velja zapomniti, če boste izbirali nove odtenke za stene. Nekatere barve bi lahko poimenovali kar hibridne, ker so na meji dveh odtenkov; to velja tudi za limetino zeleno, ki meji na rumeno in zeleno, je pa zahtevna v smislu kombinacij. Toda če iščete čim bolj opazen odtenek, si letos privoščite izziv in se odločite za limetino zeleno.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.