Karo jakne in plašči ostajajo IN

Pravzaprav karo ne bo nikoli popolnoma iz mode, ker gre pač za izredno priljubljeno klasiko, ki preprosto paše vsaki postavi, barvi las in starostni skupini. Pustimo zdaj za trenutek super IN blazerje in kostime v karo različici ter se posvetimo trenutno najbolj nosljivemu kosu, torej plašču oziroma jakni. V tem vzorcu jih nosimo že kar nekaj sezon zapored in vse kaže, da njihova priljubljenost ne bo pojenjala niti naslednjo jesen in zimo. To je brez dvoma naložbeni kos, zato priporočam, da v tem primeru dodobra izkoristite tudi tekoče razprodaje ter si morda priskrbite vrhnji kos, ki vam bo modno koristno družbo delal še več let zapored.

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest

Ta hip karo plašče in jakne nosimo predvsem v modrem, zelenem in rdečem tonu, seveda pa ne moremo zgrešiti niti z najbolj splošnimi v rjavi, črni in sivi. Gre za vrhnji kos, ki se dobro poda tako dnevnemu, casual looku, kot tudi večernemu, sploh pa jih te mesece rade nosimo v družbi službene podobe. Predlagam, da posežete po lepo krojenih, teliranih modelih, pa čeprav so v modi to zimo oversize velikosti. Seveda ne pretiravajmo z oprijetostjo in vedno računajmo na eno številko večje, saj bomo pod njimi tako lahko nosile tudi najdebelejše pletenine, pa vendar bi prevelika ohlapnost v družbi tega vzorca lahko kaj hitro pomenila, da izgledamo kot krogla brez ženstvene oblike, hkrati pa se dolgoročno gledano nekako pametneje obnese povsem klasičen, ženstven kroj.

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest

Karo vrhnje kose kombinirajmo z midi krilom oziroma dolgo obleko, lahko tudi z usnjenimi, širokimi hlačami. Zraven skoraj obvezno dodajmo tanek puli v črni ali rjavi, belo srajco ali morda delikatno bluzo, medtem ko bodo na nogah tokrat odlično delovali preprosti, retro škornji ali še raje nekoliko grobi, vsekakor drzni gležnjarji z ravno platformo. V kolikor nam je od nevtralnega ljubši kontrastni look, potem zagotovo posezimo po rdeči, oranžni ali rumeni, lahko tudi smaragdno zeleni, pastelni modri in vijola ali nenazadnje po neon pink – vse od naštetih bodo namreč še kako popestrile dolgočasen zimski vsakdan, hkrati pa so to nedvomno odtenki, ki čudovito pristajajo tudi karo vzorcu.

Lucy T.
Lucy T.

Ljubiteljica narave, besed, glasbe, potovanj, organiziranosti in seveda vsega, kar diši po lepoti in glamurju ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.