Kartica za najbolj varne nakupe

Kot vsaka sodobna ženska sem tudi sama ljubiteljica nakupovanja preko spleta. Po eni strani je tako, da imam vedno premalo časa za pohajkovanje po trgovinah (čeprav je jasno, da ima ta del neverjeten čar), po drugi strani je v zadnjih mesecih življenje na on in off, zato je v nas nastala potreba, da čim več kupujemo takrat, ko smo na varnem in doma, samo s klikom, ki pa seveda mora biti zelo varen.

Foto: Zen
Foto: Zen

Pred kratkim smo izvedeli, da so se tudi v Sloveniji neverjetno povečali nakupi preko spleta in marsikatera izmed nas, ki prej ni bila vešča na tem področju, je dobila zagon ter se podala v povsem nove vode. Sama imam spletne strani, ki jih obožujem in jim zaupam, zato tudi vem, kdaj ter kako dostavijo stvari in kaj lahko od njih pričakujem, tudi takrat, ko mi denimo kos ni prav ali mi preprosto ni všeč. Sicer pa drži, da najcenejši nakupi niso vedno najboljši nakupi, daleč od tega, prej bi rekla, da moramo vsi razmišljati o kakovosti in trajnosti, ne pa o tem, da samo kupujemo poceni in brez glave, potem pa imamo, sploh ženske, polno omaro stvari, ki jih niti ne maramo.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Enako pozornost kot nakupom namenim tudi izbiri prave kreditne kartice. Izberem takšno, ki mi lahko znatno olajša nakupe in nudi dodatno zaščito pred zlorabami. Danes bi vam rada predstavila kartico Ide@l Mastercard, ki sem jo izbrala tudi sama, razlogov pa je veliko. Ko se odločiš za to kartico, ti pripada Ide@l Bonus – za Standardno Ide@l Mastercard kartico vam pri porabi nad 400 EUR mesečno, za kartico Mastercard World pa pri porabi nad 750 EUR mesečno ne bodo zaračunali članarine. Pregled porabe in obračun članarine opravijo vsak mesec sproti, tako da boste prihranek občutili vsak mesec, ko dosežete Ide@l Bonus, ne šele na koncu leta.

Foto: Zen
Foto: Zen

Ko se odločim za nakup, ki zahteva nekaj več denarja, je ta kartica res super. Ide@l Mastercard kartica mi omogoča, da na obroke odplačam katerokoli transakcijo, bodisi doma ali v tujini, na POS terminalu in v spletni trgovini. Višina kredita je odvisna od vašega sodelovanja z banko in vaših rednih prilivov, njegova zgornja meja pa je 5.000 EUR pri Standard Ide@l Mastercard kartici in 15.000 EUR pri kartici  Ide@l Mastercard World.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Prej sem omenila varnost in tudi ta je ključnega pomena. Imela sem nekaj slabih izkušenj, tudi v smislu, da sem naročila eno in dobila drugo, zato sem si zaželela drugačen sistem plačila, ki bi me dodatno zaščitil. Včasih so me vabljive ponudbe še prepričale, zdaj jih spregledam, saj se mnogokrat za vabljivo ponudbo skriva tat ali trgovina, ki vam denarja nikoli ne bo vrnila. Dobro je torej, če kupujemo le pri priznanih blagovnih znamkah ali večjih trgovcih; če imajo nakupe zavarovane z Mastercard ID Check™, pa vam zagotavljajo še dodatno varnost pri plačevanju s kreditno kartico. Na spletnih prodajnih mestih z oznako Mastercard® ID Check™ se imetnik kartice ne predstavlja s številko kartice temveč se plačilo opravi z dodatnim enkratnim geslom.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Sistemi varnostnih SMS-sporočil omogočajo popoln nadzor nad vsemi transakcijami s kartico. Ob vsakem plačilu s kartico ali dvigu gotovine na bankomatu ste nemudoma obveščeni z SMS sporočilom na izbrano telefonsko številko. To pomeni, da lahko morebitno zlorabo odkrijete in jo prijavite banki v trenutku, ko prejmete sporočilo o transakciji, ki je niste opravili sami. Tudi v primeru, da sporočila ne opazite, ni razloga za pretirano skrb, saj banke same stalno nadzirajo transakcije in ko zaznajo potencialno sumljiva plačila, vas obvestijo in preverijo pristnost izvedenega plačila. Če plačilo ni vaše, kartico takoj blokirajo.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Tako bom rekla. Kupovanje preko spleta je čudovita stvar tudi zato, ker imamo na voljo cel svet. A kar dobro je, če se vsaj malo zaščitimo, saj same vemo, koliko truda in ljubezni je za vsakim evrom, ki ga zaslužimo. In s karticami je tako: ko jo enkrat najdeš in ji lahko zaupaš, je pač ne spustiš. Nekako tako kot prave ljubezni.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.