Ker bele ni nikoli dovolj

Najbrž ste že opazile, da so bele modne zgodbe tiste, ki me naredijo najbolj srečno. Ta barva ima v mojih očeh preprosto nekaj več in me ne čudi, da je mnogokrat povezana s pomembnimi prelomnicami v našem življenju: rojstvo, krst, birma, poroka, v nekaterih kulturah je povezana tudi s smrtjo. Bela prinaša pozitivne vibracije in poskrbi, da se počutimo dobro. Njena sezona je nedvomno poletna, čeprav v zadnjih letih doživljamo tudi bele zime, pa ne le v smislu snega, temveč prav v smislu mode.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Belo barvo je vedno zelo koristno uporabiti takrat, kadar želimo povečati svojo senzualnost, mehkobo, nežnost, intuicijo, ustvarjalnost, prilagodljivost, srčnost, sočutje in notranji mir. Bela barva vsebuje enako ravnovesje vseh barv spektra, tako da predstavlja tako pozitivne kot negativne lastnosti vseh barv. Predvsem v vzhodnih kulturah je bela barva tradicionalno povezana s smrtjo in žalovanjem. V teh kulturah smrt pomeni konec enega in začetek drugega življenja. Veliko ljudi uporablja belo barvo kot spomin na svojo mladost in nedolžnost, na čas ko so bila njihova življenja lažja in manj zapletena. Veliko se uporablja v medicini, saj je znak čistosti in učinkovitosti, lahko pa daje tudi občutek sterilnosti in nečustvenosti.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Za poletno garderobo si lahko omislite ogromno bele barve in če naštejem vse možne kose, bo seznam neskončen. Kopalke, obleke, tunike, bluze, majice, hlače, kombinezoni, torbe, rute, perilo … Vse je lahko belo in vse bo odlično delovalo. Predvsem bele obleke, načeloma dolge, so prav narejene za na plažo, zato so lahko rahlo prosojne, saj jih nosimo s kopalkami in so idealne takrat, ko se denimo na hitro oblečemo za kosilo, sladoled ali kavo in se nam ne ljubi preobleči od glave do pete. Te dolge obleke imajo v sebi nekaj poročnega, a v dobrem smislu: vem, da jih nekatere ženske ne marajo prav zaradi tega, osebno pa menim, da so zelo sofisticirane.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.