Kita ribja kost za vse priložnosti

Ker končno prihaja lepo vreme, že razmišljam o spetih pričeskah in o tem, kako pametno urediti svoje dolge lase. Poleg čopa in fige je tukaj kita, ki ima lahko različne oblike: navadna, francoska, na strani ali ribja kost. Slednja je, v zadnjih letih, doživela velik uspeh, saj gre za način pletenja, ki je malo drugačen (uporabljamo dva ali štiri pramene), rezultat pa je zelo poseben. Ne čudi me, da so te kite postale aktualne tudi za poročne pričeske, ki nedvomno zahtevajo malce več napora in elegance.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Kako jo narediti

Izgleda komplicirana, a spet ni toliko. Lase razdelimo na dva enako debela pramena in določimo mesto, kjer se bo kita začela. Lahko je visoko na glavi (kar nedvomno zahteva več strpnosti, znanja in prakse) ali pri vratu (veliko bolj enostavno). Kito pletemo tako, da iz ene roke spodaj vzamemo manjši pramen, ga povlečemo preko las in priključimo spodaj pramenu v drugi roki.  Ponovimo z drugo roko, s tem da ne vzamemo istega manjšega pramena, ki smo ga ravnokar priključile. Na koncu je pomembno, da kito rahlo razmršimo, tako tudi pridobimo nekaj volumna. Osebno mi je všeč, če kita ni tako tesno pletena, ker izgleda bolj naravno.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Foto: Zen

Vedno pazite na pripravo

Za vse spete pričeske je kar dobro, če lasje niso 100 % čisti, ker potem bežijo. Oziroma jih lahko pripravite tako, da uporabite prave produkte. Nekaj za fiksiranje, nekaj za natupiranje, nekaj za lesk in rezultat bo več kot zadovoljiv. Kar je pri kiti ribja kost super, je to, da res zelo dolgo traja, zato je super izbira, če imate kakšno posebno priložnost ali če veste, da boste cel dan od doma in si želite biti urejene.

Dodajte lasne sponke, glavničke, rože

Jaz sem se odločila za perle in nekaj lesketajočih se zvezd. Všeč mi je, da je vse skupaj nekoliko bolj romantično in prav zato imam doma nešteto dodatkov za lase, ki vedno poskrbijo za tisto piko na i. Navdušena je bila tudi ljuba Tina iz salona Hairspa v Ljubljani, ki mu ostajam zvesta, prav tako Moroccanoil produktom.

Foto: Zen

In že se veselim novih podvigov!

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

2 komentarja

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.