Koliko lepega med blazerjem in jakno!

Če kaj drži kot pribito, potem lahko rečem, da bomo imele v letošnji zimi res ogromno jaken. Nekatere so že krajši plašči, druge blazerji, tretje debele pletenine, ki pa jih nosimo samostojno, in še kaj bi se našlo. Vztraja bouclé, kot material, ki zelo spominja na Chanelovo modo in tudi karo vzorec, ki ima nešteto različic. Jakne so lahko zelo kratke in že skoraj crop, morda ne ravno za vse postave, a nekatere znamke nam ponujajo celo super kratke jakne, ki jih nosimo v kavbojkah. No, stvar okusa. Moje mnenje je, da ostaja jakna zelo lep in uporaben vrhnji kos, v resnici lahko s pomočjo prave jakne tvorimo res noro dober stil. Sploh blazerji so zelo praktični in polni domišljije; glede na to, da smo veliko v kavbojkah, je to res odlična rešitev. Tukaj je nekaj zanimivih predlogov:

Luisa Spagnoli
Rinascimento

Usnje, kosmati materiali, debele jakne, semiš, bouclé, volna in bombaž, materialov je res veliko in kot vidite tudi oblik. Če ste manjše rasti, je dobro, da ne izberete jakne, ki je preveč dolga; če imate močne boke, potem bo bolje, da je jakna daljša in ne kratka; če imate trebuh, prav tako stavite na daljše oblike in jakne res nikoli ne zapnemo, ker nam podari nekaj kilogramov več. Morda bi vam bilo všeč “nekaj več”, v tem primeru le stavite na resice, ki so še kako v modi, na kovice za rock’n’roll pridih, na kontrastne materiale. Enobarvni kroji so vsekakor bolj klasični, če torej v omari že imate črno ali rjavo jakno, je zdaj čas za nekaj bolj drznega!

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

2 komentarja
  1. Do sedaj sem vedno kupovala blazerje, ki jih lahko sama perem doma. Kupila sem si eno “Chanelovo” jaknico, ki pa je nikakor ne morem prati doma. Težavo pa imam, ker se bolj potim in sedaj iščem rešitve, kako blazer zaščitit pred potenjem in kasneje tudi neprijetnim vonjem…obstajajo kakšne krpice ali kaj podobnega, da se jaknica lahko zaščiti?
    🙂

    1. Obstajajo, včasih jih je imel DM, so kot metuljčki samolepljivi, jih daš prav tam, kjer se potiš in zaščiti tkanino. Maham

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.