Lepe tudi na nizkih petah

Sem velika ljubiteljica visokih pet in menim, da je vsaka ženska lepša, ko nosi 10-centimetrsko peto, hkrati pa sem tudi realna in vem, da smo danes ženske v službi vsaj 10 ur, kar pomeni, da so visoke pete ne le izredno naporne, temveč tudi nemogoče. Torej kaj storiti? Lani sem si omislila kitten heels, tako imenovane nižje petke, ki so po svoje smešne, a jih dobro nosimo s kavbojkami in znajo tvoriti zanimiv stil; letos pa prihajajo prav tako nizke pete na modelih, ki so sliponke ali sandali. Peta je torej tanka ali debelejša, vsekakor dokaj stabilna in tudi nosljiva. No, nekateri modeli res niso posrečeni, a vse skupaj je stvar okusa.

Vir: Netaporter
Vir: Netaporter
Vir: Netaporter
Vir: Netaporter
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Kvadratne pete so lepe z jeansom in nasploh gre za modele, ki jih najbolje nosimo s kavbojkami; slednje morajo biti nujno krajše, nad gležnjem, tako da se dobro opazil model čevlja. Nizki čevlji znajo biti lepi tudi s poletno obleko do kolen ali pa z dolgo in frfotajočo. Če imate lepe noge, si seveda lahko privoščite tudi kaj krajšega, kot je denimo mini krilo ali kratke hlače, sploh na dopustu. Sicer pa, kot rečeno: noge morajo biti lepe in natrenirane, lepo oblikovane in čvrste, sicer raje ne.

Vir: Netaporter
Vir: Netaporter
Vir: Netaporter
Vir: Netaporter
Vir: Netaporter
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Debelejše pete so res stabilne, zato so lahko tudi višje in ostajajo prav udobne. Glitter učinek v zlati ali srebrni barvi je vedno dobrodošel, zato gre za modele, ki jih boste lepo nosile z oblekami, saj je nasploh tako, da je vsaka obleka lepša z visokimi petami, vendar slednje zahtevajo tudi samozavest, predvsem pa dejstvo, da jih znate nositi. Med nizkimi modeli so seveda tudi športni copati, ki zahtevajo svoje trende in po svoje lepi tudi z elegantno obleko, sploh dolgo, morda v kombinaciji s krajšo jeans jakno. Če ste za balerinke, stavite na špičasto konico, ker je aktualnejša in tudi lepša, malo bolj dinamična od klasične zaokrožene, ki jo gledamo že dolgo let.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.