Lepo spodnje perilo za več samozavesti

Svet perila je v znamenju 90. let, s čimer so se oblikovalci poklonili feminizmu in postavili v ospredje drugačen pogled na ženstvenost. V sezoni 2018 prevladujeta dve glavni smernici: na eni strani je perilo, ki se spogleduje z minulim desetletjem s priokusom 90. let, tako da je nekakšna oda feminizmu v rokah nove generacije mladih žensk. Poudarjen je grafičen stil, s katerim pride do izraza mlada in prefinjena lepota, ki je občasno prepojena s konceptom brezspolnosti in androgenosti. Perilo je sodobno in neutesnjujoče. Pomembno vlogo imajo grafični vzorci, ki so bodisi zelo umirjeni ali precej vpadljivi. Drugo smernico bi lahko imenovali prestižna, ker črpa navdih v razkošnih budoarjih, zato so tu životci, podvezice in pasovi za nogavice v razkošni različici. Bogata barvna paleta ponuja pudraste tone, ki se prepletajo z grafičnimi in digitalnimi potiski, prosojnostjo in plastenjem. Moden je učinek skrijem-razkrijem, prefinjena pozamenterija in brokatni potiski. Minimalističen in umirjen trend temelji na sodobno in izvirno preoblikovani prefinjenosti ter eleganci. Tu so nedrčki, hlačke, pasovi za nogavice in bodiji. Stil razkrivajo tudi tudi drobni detajli, zato je prav, da sledimo modi tudi na področju perila. Pomembno je, kaj skrivamo pod obleko, od česar je večkrat odvisno tudi naše počutje.

Intimissimi poletje 2018
Intimissimi poletje 2018
Intimissimi poletje 2018
Intimissimi poletje 2018
Intimissimi poletje 2018

Že nekaj časa je perilo trendovsko tudi kot dnevno oblačilo (pomislimo na pižame ali obleke v stilu kombineže), pa vendar mu še vedno posvečamo premalo pozornosti. Za leto 2018 so na voljo romantični kompleti; košarice nedrčkov in stranski deli hlačk so polepšani s čipkami in cvetličnimi vezeninami. Všitki iz tila bodije preoblikujejo v dnevno oblačilo, ki se lepo poda k daljšemu, ozkemu krilu ali zvončastim hlačam. Zares zapeljiva je ponudba nekaterih modnih hiš, ki ponujajo modele bondage s trakovi, ki se prepletajo in ovijajo telo ter ustvarjajo nove simetrije. Med barvami najdemo črno, bordo rdečo in kožno rožnato, sicer manj izrazito, a precej navihano.

Yamamy poletje 2018
Yamamy poletje 2018
Yamamy poletje 2018
Yamamy poletje 2018

Na svetu sta dve vrsti ljudi: eni so zadovoljni z običajnim perilom, drugi pa imajo radi razkošno perilo. Zato modne hiše, ki izdelujejo razkošno perilo, poskrbijo za visoko kakovostne izdelke, uporabljajo prestižne materiale in natančno proučijo detajle in dodelave, denimo čipke ali drobne kamenčke v dekoracijah. Razkošno perilo je namenjeno ženskam, ki želijo biti čutne, privlačne in poželjive. Ženske tega ne počnemo zaradi moških, ampak zase. Sicer pa moški pogosto perila na ženski niti ne opazi, sploh če v njem vrejo hormoni. In zdaj bomo porušili ta stereotip: ženske ne kupujemo perila, ker želimo ugajati moškim, ampak ker čutimo in imamo pravico, da smo lepe, zapeljive in smo si všeč, ko se pogledamo v ogledalo. Pomembno je, da se v perilu počutimo sproščeno in da lepo poudari naše obline.

Triumph poletje 2018
Triumph poletje 2018
Triumph poletje 2018
Triumph poletje 2018

V svetu, ki se vrti okrog moških, velja prepričanje, da ženske izbiramo perilo, ker želimo biti zapeljivke in osvajalke. Žal tudi veliko žensk razmišlja podobno. Toda moški niso edini razlog, zaradi katerega živimo. Ženske premalo stvari počnemo zase. Prav je, da smo tudi me kdaj v središču pozornosti. Na nakup perila glejmo kot na razvajanje, ljubeč odnos do sebe, kakor če bi šle k frizerju, na manikiro, depilacijo ali bi si privoščile novo obleko. Perilo odraža naše notranje počutje. Kadar nismo umirjene, potegnemo iz predala naključne kose in ne kombiniramo hlačk in nedrčka. Ko nas muči PMS, ko se same sebi zdimo grde, debele, napihnjene in se le stežka pogledamo v ogledalo, takrat smo sposobne dati nase tudi babičine spodnjice: saj veste, visoke, bombažne, z razvlečeno elastiko.

Carine Gilson poletje 2018 via Netaporter
Stella McCartney poletje 2018 via Netaporter
La Perla poletje 2018 via Netaporter
Agent Provocateur poletje 2018 via Netaporter
I.D.Sarrieri poletje 2018 via Netaporter

Kadar pa smo brezskrbne in zadovoljne, ko izbojujemo bitko proti najhujšemu sovražniku, proti samim sebi in se imamo rade, je večja tudi želja, da bi si bile všeč, zato se skrbno uredimo, začenši z lepim perilom. Lahko je čipkasto, barvito ali enobarvno, čutno ali dekliško, razkošno ali preprosto, pomembno je, da se v njem dobro počutimo. Četudi ga drugi ne vidijo, vemo, da ga imamo na sebi in smo samozavestnejše. Seveda se ne bomo sprenevedale: vemo, kakšen vpliv ima seksi perilo na moškega (ki mu razum zameglijo hormoni), vendar perila ne kupujemo, da bi delale uslugo njim. Kupimo ga, da razvajamo sebe.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.