Lepota po slovensko

Najbrž drži, da ženske, ki vodijo lepotne salone, o lepoti resnično vedo največ. In ne le to: jasno jim je tudi, kam nas vodijo trendi ter kaj ženske v resnici potrebujemo. Kot vztrajna uporabnica produktov za lase Moroccanoil sem se mnogokrat srečala z lepotnimi tegobami na področju nege las in večkrat me je zanimalo, kako se ženske, tudi pri nas, soočajo s podobnimi težavami ter kateri so top lepotni produkti, ki jih moramo imeti doma. O vsem tem sem se pogovarjala s Sašo Kersnik, vodjo salonov Med in Mleko pri nas; in naj še dodam, da se bo kmalu odprl tudi nov salon na obali, v Kopru. Juhu!

Saša Kersnik

Ste vodja dveh zelo uspešnih in obiskanih salonov v Domžalah in v Ljubljani s pomenljivim sloganom – čarovnija lepote. Kaj je torej lepota v vaših očeh?

Vsaka posameznica ali posameznik ima na sebi neke unikatne značilnosti. Pomembno je, da se jih zaveda ter da jih sprejema. Ravno te posebnosti naredijo osebo lepo, zanimivo, čarobno itd. Vse prevečkrat ljudje stremijo k lepotnim idealom, ki jih narekuje moda, namesto da bi se zavedali in sprejemali svojo lepoto ter jo poudarili. Sama se trudim, da začutim osebo in ji pomagam njeno lepoto sprejeti ter s pričesko tudi poudariti. Zato mnogokrat, ko imam nove stranke prvič na stolu, naredimo drastično spremembo. Nisem eden tistih frizerjev, ki si ne upa stopiti iz cone udobja in se izogiba spremembam. Tudi pri nadaljnjih obiskih rada spreminjam malenkosti, saj sem mnenja, da nam vsak letni čas prinese nekaj novega in moramo znati rasti z časom.

Vedno več žensk se prepusti vašim spretnim rokam in odličnim znanjem;  v salon medinmleko se prav gotovo vrneš. Katere so torej najbolj priljubljene storitve?

Glede na odzive mislim, da kar dobro opravljamo storitve, ki jih nudimo. Naš paradni konj so seveda frizerske storitve (striženje, barvanje, oblikovanje, podaljševanje …). Sicer pa za vse storitve, ki jih opravljamo, želimo biti na najvišjem nivoju, zato se tudi redno izobražujemo. Znani smo tudi po podaljševanju trepalnic, negi nohtov, negah obraza, telesa, depilacijah in drugih kozmetični storitvah.

Med in Mleko
Indira, pred kratkim postrižena

Smo Slovenke pozorne na nego in lepoto? Se je v zadnjih letih kaj spremenilo?

Zaradi narave dela in tudi lastne zvedavosti kar rada pohajkujem po tujini, iz katere sem se ravno te dni vrnila. Zato lahko iz prve roke rečem, da smo Slovenke in tudi Slovenci zelo urejen narod. S konceptom “medinmleko” smo se želeli strankam približati tako, da smo združili kozmetične in frizerske storitve. Stranke se lahko na enem mestu uredijo od glave do pet in s tem v vse bolj norem tempu življenja prihranijo tudi čas. V zadnjih letih opažamo veliko spremembo pri moških, ti so namreč postali zelo pozorni na svoj izgled in obiskujejo salone vse bolj pogosto, prav tako uporabljajo vse več kozmetičnih proizvodov.

Katere so po vašem mnenju napake, ki jih ženske najbolj pogosto delamo na področju lepote?  

Kot sem že omenila, mislim, da je največja napaka, da se ne sprejemamo takšne, kot smo, in se potem na vse pretege trudimo skrivati določene atribute, ki bi nas lahko naredili posebne, zanimive in privlačne. Zato se dogaja, da vidimo nekega znanega igralca ali influencerja, ki se sprejema in samozavestno nosi, mi pa si ustvarimo slabo mnenje o sebi, ker nimamo takšne postave, pričeske, kože … Gledam dekleta, ki si odstranijo nemoteče znamenje na obrazu in s tem izgubijo svojo unikatnost. Ali pa si popravijo zobe, ki so jim ravno zaradi nepopolnosti dajale neizmerno simpatičnost. Sama gledam na te stvari drugače. Če imajo lasje na eni strani vrtinec, jih bomo težko česali v nasprotno smer, tudi če je taka želja. Zato je boljše to izkoristiti in prilagoditi pričesko tako, da si jo doma z lahkoto uredimo in da ves čas izgleda vrhunsko. Prav tako se rado zgodi, da pretiravamo v kakšnih stvareh. Vzemimo primer podaljšanih trepalnic, ki bi morale biti narejene tako, da sogovornik opazi njihovo lepoto, ne more pa z gotovostjo vedeti, ali so naravne ali umetne. Dosti lepotičk ima pa takšne, da se že na daleč vidi, da so umetne. Predolge in idealno simetrično nameščene. Narava ne pozna popolnih simetrij, mar ne?

Med in Mleko
Med in Mleko

S katerimi produkti najraje delate ter zakaj se vam zdijo tako posebni?

Najraje uporabljam izdelke brez škodljivih dodatkov (parabeni, sulfati, silikoni …). Najbolj pomembno pa je, da uporabljamo izdelke, ki zdravijo in lepšajo lase, ne pa škodujejo! Mnogo strank mi ob prvem obisku pove, da uporabljajo kapljice za lase, a se jim ti vseeno lomijo in ne zrastejo do želene dolžine. To pomeni, da je produkt slab! Ko si nanesejo na lase silikonske kapljice, se te ovijejo okrog lasu, posledično las ne diha in ne dobi dobrih surovin. Konča se tako, da se las izsuši in poči oziroma zlomi.

Edino primerno olje za lase, ki je trenutno na slovenskem trgu, je Moroccanoil Treatment, ki se vpije v las in ga dejansko neguje. Iz lastnih izkušenj lahko povem, da so stranke, ki so zamenjale svoj stari oljček za Moroccanoil Treatment, videle občuten rezultat po 2-3 mesecih uporabe. Moroccanoil Treatment bi po mojem mnenju moral biti v vsakem domu, uporabljajo ga lahko tako moški kot ženske.

Prav tako bi moral biti v vsakem domu Olaplex No.3, ki zdravi lase in je po mojem mnenju revolucija v frizerstvu, ter še Moroccanoil Texture Spray, s katerim si naredimo volumen in tak izgled pričeske, kot je trenutno moden, rahlo razmršen. Odličen pa je tudi za kodre.

Če skočimo na področje nohtov, bi tukaj omenila permanentni lak in gel – The gel bottle. Naša kozmetičarka Hayley (ime je takšno, ker je angležinja) nam ga je prvič predstavila in po pol leta, so moji nohti negovani in močni. Tudi stranke so navdušene nad vzdržljivostjo. Nekatere se vrnejo šele po 6 tednih z velikim narastkom, a nobenim okrušenim nohtom.

Tukaj bi lahko omenila tudi obrazno kozmetiko Dr.E.Voss, s katero sem si popravila kožo in jo uspem ohranjati mladostno, ne glede na stres in neprespane noči. Enake odzive opažam tudi pri naših strankah. In še bi lahko naštevali. Najbolje pa je da se oglasite v enem od naši salonov in z veseljem vam bomo svetovali.

Med in Mleko
Med in Mleko

V vašem salonu ponujate nego las, obraza in telesa. Kateri so po vašem mnenju nujni obiski za lepoto in urejen videz?

Za brezhibno urejen videz je priporočljivo, da poleg vsakodnevne osebne nege privoščite svojim lasem in koži tudi profesionalno nego enkrat mesečno. Za tiste, ki si tega ne morejo privoščiti, pa vsaj enkrat na tri mesece oz. vsak letni čas. Nadalje se po potrebi koristijo depilacije, manikire, pedikure itd. Za tiste, ki imajo zjutraj rade več časa za sebe, pa priporočam tudi podaljšane trepalnice, ki so čudovite takoj, ko odpremo oči. Urejenost ima namreč tudi širše učinke. Poleg tega, da se počutimo božansko, ima blagodejne učinke tudi na telo in duha.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.