London z razgledom

Nedavno sem bila del pogovora, kjer je starejša Londončanka izjavila, da v britanski prestolnici lahko v manj kot 24 urah doživimo vse štiri letne čase. Res je! Podnebje je izredno muhasto in se spreminja iz ure v uro. Poletja sicer slovijo kot prijetna in sveža, vendar dežja prav tako ne manjka.

Vir: Stylist.co.uk

Ko mesto obsije sonce, poletne dneve zelo rada preživljam s prijatelji na strešnih terasah, kjer so razgledi na britansko prestolnico naravnost fantastični.

Vir: Boundary London

Verjamem, da bodo tudi vam jemali sapo, zato sem se odločila, da vam predstavim nekaj meni ljubih lokalov, kjer boste lahko uživali ob prelepih razgledih, dobri družbi, glasbi, hrani in pijači.

Vir: Pinterest
Vir: Boundary London

Boundary Rooftop je hotel, restavracija in bar, ki se nahaja v živahnem predelu vzhodnega Londona, znanem kot Shoreditch. Stilsko dovršen lokal z mediteranskim pridihom vas bo gotovo očaral. Lokal je odprt vse leto in ga lahko obiščete v vseh letnih časih, saj ima tako odprto kot zaprto teraso.

Vir: Telegraph.co.uk – Boundary Rooftop
Vir: Designmynight.com – Boundary Rooftop
Vir: Pinterest– Boundary Rooftop

Sushisamba je luksuzna restavracija in bar, ki slovi po ponudbi edinstvene brazilske, perujske in japonske hrane, kulture in glasbe. Nahaja se v 38. in 39. nadstropju Bishopsgate stavbe in se ponaša z nazivom lokala z najvišjo teraso na prostem v Evropi. Za obisk restavracije je potrebna predhodna rezervacija, medtem ko za obisk samega bara in terase ne, a vendar zaradi velike priljubljenosti lahko pričakujete gnečo.

Vir: Conde Nast Traveller – Sushisamba
Vir: Lucabachetti.com– Sushisamba
Vir: World’s Best Bars – Sushisamba

Queen Elizabeth Hall Roof Garden se nahaja ob Temzi. Velja za skrito zakladnico kulturnega središča v Southbank centru. Gre za pravo oazo miru na strehi, ki vam bo sredi mestnega vrveža pričarala zelo prijetno in sproščujoče vzdušje. Terasa je odprta le med poletno sezono, zato če se trenutno nahajate v Londonu, namenite kakšno uro tudi obisku slednje.

Vir: Pinterest – Queen Elizabeth Hall Roof Garden
Vir: Timeout.com – Queen Elizabeth Hall Roof Garden

Queen of Hoxton pripravi vsako sezono presenečenje, saj se predstavi z vedno novo fantazijsko tematiko. Letos je inspiracija pravljični Neverland. Lokal, ki je obenem tudi galerija in klub, velja za trendovskega, zato privabi mnoge Londončane, željne zabave. Za edinstveno izkušnjo vam priporočam, da Queen of Hoxon obiščete v času, ko se terasa spremeni v kino, saj ni lepšega, kot gledati filme pod sijočim zvezdnatim nebom.

Vir: Queen of Hoxton
Vir: Londonontheinside.com – Queen of Hoxton
Vir: Londontown.com – Queen of Hoxton

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.