Madžarska poulična moda

Ne vem, če nam je madžarska kultura bližje v smislu stila in pravzaprav nisem nikoli razmišljala o Budimpešti, kot o mestu, ki ima svojo modno noto. In glej ga zlomka, vedno se naučiš kaj novega. Tudi oni imajo svoj fashion week in prav tako ovekovečijo poulično modo. Slednja je še posebej pritegnila mojo pozornost, ker mi je bilo všeč, da so bila dekleta ne le dobro, temveč tudi primerno vremenu oblečena.

Vir: Vogue
Vir: Vogue
Vir: Vogue
Vir: Vogue
Vir: Vogue

Da ne bo pomote: obožujem norke v Parizu, ki so na minus deset v sandalih, a hkrati vem, da je popolnoma nerealno. Te ženske so v resnici super privilegirane, saj pridejo do lokacije z osebnim voznikom, stopijo dol za serijo fotografij in preden stopalo postane temno modro zaradi mraza, hop, smuknejo na revijo. Če denimo pomislim nase, ki na revije pridem z metrojem in po reviji že tekam na drugo lokacijo, vmes pa hodim sedem kilometrov, no, ta stil je pač neizvedljiv.

Vir: Vogue
Vir: Vogue
Vir: Vogue
Vir: Vogue
Vir: Vogue

Spoznala sem, da je teden mode v Budimpešti pritegnil več pozornosti kot sicer, razlog pa je ta, da se je predstavilo kar veliko število oblikovalcev. Ok, niso na nivoju Diorja in Armanija, a iskreno povedano je gigantov prav malo in jih bomo težko klonirali, mar ne? Vedno pomislim, da bi bil street style zanimiv tudi pri nas, denimo v Ljubljani, ker tudi sama opažam lepe ženske z lepimi oblekami, in to ne le med tednom mode!

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

1 komentar
  1. Vsak se rad ozre za urejeno dekle, žensko v srednjih in najboljših letih, samo malo bolj smelo in pogumno se mora urediti, tega je vseeno premalo na nasih ulicah, pa ne mislim samo na obalo, kjer smo morda res bolj dovzetni za modne novosti…, v mojih študentskih časih si nismo mogli privoščiti veliko modnih poslastic, a bile smo zelo pogumne, tega zdaj manjka pri mladih oz včasih ne vedo, za kam in kako nositi določen kos glede na priložnost in postavo – no, je pa mladost lepa že sama po sebi… Pozdravčki, Lorella!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.