Minimalistična nega kože: trend za vsak žep

Svet je razdeljen na dva dela: na eni strani so tisti, ki se zgledujejo ali zvesto sledijo korejski negi kože, na drugi strani pa so tisti, ki ciljajo na bistvenost, minimalizem. To je osnova filozofije skinimizma, ki zdaj vključuje tudi nov trend nege kože, imenovan skin streaming. V bistvu pomeni racionalizacijo naše rutine oziroma odpravo odvečnega in izbiro nujnega in učinkovitega.

Vir: Pinterest

Ni dovolj odvzeti: treba je čim bolj povečati in racionalizirati izbiro izdelkov. Uveljaviti moramo ekonomsko načelo: minimalni stroški, največji donos. Izločimo vse, kar pravzaprav ni bistveno za dobro počutje naše kože, in se osredotočimo na vse, za kar razumemo, da na nas deluje dobro in zdravo. Lahko bi rekli, da je skin streaming metoda nege kože, ki je osredotočena na aktivne sestavine, kar vabi k izbiri izključno funkcionalnih serumov in krem.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Imejmo le nujne izdelke

Načeloma dobro čistilo, piling in antioksidant ne smejo nikoli manjkati v rutini nege kože, vedno izberite vlažilne formulacije. Vse lahko torej skrčimo na tri korake: čiščenje, vlaženje in zaščita pred soncem čez dan, čiščenje, piling in hranjenje za večer, s poudarkom na kombiniranih formulacijah, kot je serum na osnovi hialuronske kisline s peptidi ali z vitaminom C. Za večer pa je odličen retinol, uravnotežen na primer s kolagenom ali hialuronom.

Vir: Pinterest

Iti do kosti pomeni ustvariti bolj racionalno, ozaveščeno nego kože, ki nam resnično omogoča, da razumemo, kaj so izdelki, ki jih vsak dan nanesemo na obraz. Predvsem pa je zaradi tega ta pristop bolj trajnosten: manj kot porabimo, manjši bo naš vpliv na okolje. Vse to se nato očitno odrazi v prihrankih, saj za izdelke porabimo manj in se izognemo odpadkom. Zato vabljeni vsi, da preizkusite skin streaming, še toliko bolj, če koža doživlja obdobje stresa, ko je zaščitna bariera ogrožena in oslabljena ter potrebuje obdobje okrevanja. Vendar pa je ta tehnika popolna tudi za tiste, ki še niso našli svoje učinkovite rutine: začeti pri osnovah je vedno dobro in prav, da se bolje spoznamo.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.