Moj najljubši butik v Ljubljani

Všeč so mi posebni ljudje in seveda tisti, ki so zaljubljeni v modo. Ki jo jemljejo resno in so odeti v barve. Nekje sem prebrala, da črna ni stil, je le varna uniforma in vem, da morda tega ne bi smela preveč na glas govoriti, a se s tem povsem strinjam. Prevečkrat srečujem ljudi, ki se skrijejo pod črno krinko, ker so prepričani, da je ta super cool, v resnici pa je le super dolgočasna. Ne razumite napak, sem za črno, a ne vedno in povsod, predvsem pa ne zdaj, ko so razglasili prav roza barvo za simbol ženstvenosti in novega feminizma. In potem so tukaj pentlje, spomin na otroštvo, na tisto veliko, temno modro ali rdečo, vedno žametno, ki sem jo nosila v laseh. Morda mi je tudi zato butik Pentlja by Goga tako pri srcu. Kraj, kjer spiješ capuccino tako, kot je treba, in si obkrožen z lepimi stvarmi, da bi najraje sezul čevlje, se stegnil na njihov nori kavč in užival življenje. Povrh vsega imam še občutek, da Goga ne bi imela nič proti, še prižgala bi svečo Laduree in te pustila, da prideš k sebi.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

V njenem butiku najdeš veliko različnih stvari. Nakit seveda, pa tudi knjige, vintage torbice, sveče in dišave za dom, obleke, da te kap, ogromno tila (trojni hura!), Moeta, kremo Heaven in še kaj bi lahko naštela. Mešanica vsega, ki deluje kot concept store, s tem, da je vse skupaj tako usklajeno, da izgleda, kot bi potegnili kose direktno s piste in ustvarili brezhibno podobo. Vsakič se zagledam v kanček Alice v čudežni deželi, saj me pridno pozdravi beli stol z ušesi, ki bi ga najraje imela v svoji spalnici. V Pentlji je tako, da je vsaka stvar presenečenje. Pomlad je prinesla velikanske rože, ki so nabite z dobro voljo in zahtevajo kanček drznosti: da si privoščiš tako velik kos in svetu poveš, kako si srečna. Ker na koncu je moda prav to: sredstvo, ki te naredi še srečnejšega. Pentlja je butik s konceptom, kar pomeni, da tukaj najdete veliko različnega, a mislim, da gre predvsem za Gogin svet, zato je tudi tako očarljiv. Če bi se denimo sama odločila za trgovino, bi v moji nujno našle še stvari za pisarno, obvezno roza, zlate ali bele ščipalke za papir in svinčnike s samorogom. Pa tudi napihljivo blazino s flamingom, a za dve osebi, da vam slučajno ne bi bilo dolgčas. In prosim, ne sprašujte se, kako za vraga bi vlačile blazino do plaže, ker probleme rešujemo sproti, ok?

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Pri Gogi zvem vse. Pridem za eno uro in vedno pomislim, da bi rada ostala cel dan, ker mi ne bi bilo dolgčas. In prav zanimivo je opazovati njene stranke. Zadnjič je denimo gospa pripomnila, da se ji zdi, kot bi stopila v film. Druga je rekla, da je butik atelje z umetninami in da je onkraj mode; slednja je bila Slovenka, ki živi v Bostonu, prišla je z možem Američanom, ki je imel na obrazu tisti 100 % ZDA nasmeh, ki ga obožujem, in verjamem, da je v Ameriki videla marsikaj velikega in razkošnega, a Goga je pač Goga. In tudi lastnica sama pove, da se stranke vračajo, prav tako turisti, ker jo doživljajo kot nekaj povsem neobičajnega in odštekanega. Meni je to všeč. Všeč mi je, ker je drugačna, tako kot njena ekipa, in če se odločite za obisk, vedite, da boste odkrile novo vesolje, vendar brez strahu: vse je v barvah in nabito s pozitivno energijo. Samo skrbi pustite doma in si privoščite 100 % ženski dan, ker vam ne bo žal.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Pentljo najdete na Mačkovi ulici 6 v Ljubljani. Mislim, da je ne boste zgrešili.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.