Moje najljubše februarske knjige

Saj ne boste  verjele, a te dni mi uspe celo brati, kar me naredi neskončno srečno. Brez knjig sem namreč popolnoma izgubljena in žal je tako, da jih moram kupovati. Žal pa le zato, ker zavzamejo kar nekaj prostora in ne stanejo prav malo, a zame je knjiga zaklad in si jo želim imeti. Sploh motivacijske so mi zelo pri srcu, prav tako zgodbe o uspehu ali romani, ki ti dajo misliti. Zato sem se odločila, da bom te knjige delila z vami, v upanju, da vas vsaj malo zamikajo. Razlogov je veliko, a na prvem mestu je ta, da smo vse, sploh zvečer, preveč na računalniku in telefonu, skozi gledamo, kontroliramo in delimo stvari z nevidnimi prijatelji. Čeprav so socialna omrežja nedvomno del mojega posla, se marsikdaj sprašujem, zakaj izgubljamo toliko časa. Veliko bolje je, če se damo v pižamo, zlezemo pod odejo, vzamemo dobro knjigo in iz nje srkamo energijo. Potem tudi lažje zaspimo, predvsem pa smo naredile nekaj za svojo dušo. To je torej moje februarsko potovanje.

Vas j…e ego? – Ingrid Divković

Na to knjigo sem naletela slučajno, oziroma sem jo spregledala, vendar mi je prijazen mladenič v knjigarni zelo subtilno povedal, da mi bo zagotovo všeč. Ne vem, če je bila šala ali ne, ampak pomislila sem: “Zakaj ne?” in si jo privoščila. Mlada hrvaška avtorica preseneča, govori o Egu kot o psu čuvaju, ki ves čas nekaj laja in nas v bistvu prav ovira, a kaj ko se delamo, da ga ni. Všeč sta mi bila zelo direkten jezik in ironija njenih fraz: ker na koncu smo vsi prav isti in vsakič znova pademo, zaradi iste lekcije.

Foto: Ella
Foto: Ella

Love her wild – Atticus

Zbirka kratkih poezij, ki je doživela v Ameriki neverjeten uspeh. Ta knjiga je preprosto lepa, pravi zaklad z besedami, ki sežejo do dna duše. Preprosto dostopna za vse, ker ni nobenih filozofij, samo pristna ljubezen. In idealno darilo za vašo polovico ali pač zase. Odpreš jo in te kar zadane z lepimi fotografijami in kratkimi verzi. Vse je tako čisto, iskreno in enostavno, da je prav boleče. Kot je ljubezen sama.

Foto: Ella
Foto: Ella

Parižanka – Anne Berest in Audrey Diwan

Super klasična knjiga za vse ljubiteljice mode, zato jo preprosto morate imeti. Je smešna, zabavna, ironična in zelo, zelo resnična. Mislim, da se v njej znajde vsaka izmed nas, pač na svoj način. Vse smo malo divje in malo nore, a prav gotovo zelo originalne. In tukaj je tudi mit Parižanke, ki je vedno top oblečena ter z rdečo šminko. Ali to drži? Jasno, o tem ni dvoma!

Foto: Ella
Foto: Ella

Come mi vesto oggi? – Ines de la Fressange in Sophie Gachet

Originalen naslov te knjige je “Parisian Chic Look Book: What Should I wear Today?” in je resnično genialna. Seveda so me najbolj navdušile fotografije s konkretnimi predlogi, ker je Ines mojstrica za odbite stvari, ki jih Sophie močno podpira. Gre za malo biblijo mode, zelo koristno in uporabno, ker točno vidite, kaj in kako, in vsebuje goro idej za različne kombinacije. In tako ugotovite, da imate v omari pravzaprav že vse, ostalo je le v vaši glavi.

Foto: Ella
Foto: Ella

Boginja v tebi – Marianne Williamson

Knjigo mi je podarila maskerka, ki ima navado, da vedno vse podčrta, zato ima ta knjiga že veliko zgodb in komentarjev s svinčnikom, kar mi je seveda zelo pri srcu. Izbrala sem jo zato, ker se mi zdi, da mnogokrat pozabimo, da smo pravzaprav vse boginje v svojem svetu in drugim dovolimo, da nam porežejo krila. Zakaj pravzaprav? Ne vidim pametnega razloga, a ženske znamo biti mojstrice na področju “Vsi so pred mano in jaz sem zadnja”. No, morda vas bo ta knjiga vsaj malo spremenila.

Foto: Ella
Foto: Ella

Kar zagotovo vem – Oprah Winfrey

To knjigo morate imeti iz več razlogov, a najpomembnejši je: dokaz, da lahko vse živimo svoje sanje. In hkrati dokaz, da je notranji svet najpomembnejši, vse ostalo je le krinka. Oprah je zame ikona, top voditeljica in ženska, ki je spremenila Ameriko, zato me ne čudi, da bi jo prebivalci ZDA najraje volili za predsednico države, saj bi jo tudi jaz. Na kratko rečeno: ima jajca. Kot me.

Foto: Ella
Foto: Ella

***Vsi dodatki na sliki so iz moje priljubljene trgovine Babushka Boutique, Stari Trg 18, Ljubljana. Tudi tam ponovno najdem košček svoje duše.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

2 komentarja
  1. Živjo Lorella, jaz sem pa ravno prejšni teden preblala Boginjo v tebi, tudi meni je bila zelo všeč. Hvala tudi za ostale predloge.☺
    Lep in uspeš teden želim, Ana

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.