Moji nasveti: kako izbrati večno cvetlično obleko

In naj bo za vse čase, drage moje! Ker jih imam v omari nešteto, je tako, da se prav vsake noro veselim. In kar nekaj bralk me sprašuje za nasvete na to temo, zato se danes podajam v te vode in tukaj je moj mali esej s slikami, ki so nastale prav s tovrstno obleko: na rožice.

Foto: Zen
Foto: Zen

Ustvarjanje pravih kombinacij ni vedno enostavno, vprašanj pa je nešteto. Kakšna barva? Kakšne rože, male ali velike? In za katero priložnost? Res je, vsa ta vprašanja so zakonita in odgovor je sledeč: male rože za vse, velike samo za vitke, cvetlična obleka je za vse priložnosti, barva naj bo pastelna poleti, pozimi pa rože na črni podlagi. Cvetlični motiv je prisoten na različnih oblačilih, od kavbojk do kril, od oblek do puloverjev, od spodnjega perila do kopalk, od torb do šalov. Obstaja zelo bogat izbor cvetlic, od intenzivnejših do bolj občutljivih tekstur in materialov, kot je denimo svila: izbira ene vrste in ne druge je le stvar osebnega okusa.

Foto: Zen

Kot pri vseh oblačilih je prvo pravilo pri izbiri obleke zdrava pamet. To pomeni, da moramo izbrati model, primeren za naše telo, sposoben prikriti njegove pomanjkljivosti in dobro poudariti postavo. Ženska z večjimi oblinami bi se zato morala odločiti za model v slogu imperija (rezan pod prsmi), ker te ta model naredi vitkejšo in ni oprijet na bokih. Izogibajte se tako imenovanih zaves, torej oblek brez oblik, ki na kritičnih področjih le optično povečajo obline, in zelo tesnih tkanin, ki bi ustvarile učinek klobas. Bolj vitke ženske pa si lahko upajo nositi modele, ki se prilegajo telesu in so nekoliko bolj oprijeti.

Foto: Zen

Cvetlično obleko lahko torej nosimo ob različnih priložnostih in tukaj so nekatere:

  • Če smo povabljene na poroko, izberemo rože na svetli podlagi. Lahko gre za obleko, krilo z bluzo, celo za cvetlični kostim, če ste nekoliko bolj drzne.
  • Za dogodek, ki je nekoliko bolj casual. Takrat lahko izberemo preprosto, bombažno obleko, krojeno na A, ali pa daljšo obleko z majhnimi rožami, ki jo nosimo z nizkimi sandali.
  • Grunge videz: v tem primeru kombinirajmo cvetlično obleko z usnjeno jakno, da jo popolnoma razbremenimo.
  • Pozno poleti in zgodaj jeseni dodamo blazer, ki naj bo daljši in v barvi podlage na obleki, torej svetel poleti in nekoliko temnejši takrat, ko je zunaj hladno.
  • Pozimi izberemo težjo tkanino s cvetlicami ali nosimo poletno obleko, z rožami na temni podlagi, ki ji dodamo težko, volneno jopo: če je daljša, potem je res super!
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Cvetlična obleka lahko postane odlična izbira za zabavo s prijatelji, posebno slovesnost ali eleganten aperitiv. Lepo bo obleko kombinirati z barvitimi čevlji (lahko ujamemo barvo cvetlic) z visoko peto, pa tudi z blazerjem z rafiniranimi in elegantnimi linijami. Če imajo cvetovi topel ton, izberite nakit iz rožnatega ali rumenega zlata; nasprotno, če imajo cvetovi hladen ton, raje uporabite srebro in belo zlato.

Moj stajling je sledeč: obleka Yas, natikači Zara, cekar Goodnight Macaroon.


Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.