Naj dom spomladi zaživi v novih barvah

Dom je naš varen pristan in hkrati kraj, v katerem živimo. Je pa tudi veliko več kot le to, saj gre za pretok energije, ki dnevno poskrbi, da smo takšni kot pač smo. Lep interier ni samo odraz dobrega okusa, temveč tudi odraz zdravega odnosa do sten, ki nam vsak dan znova izrečejo dobrodošlico. In seveda je tako, da bi moralo biti vse v skladu z našim življenjskim slogom, okusom, željami. V tej zgodbi odigrajo zelo posebno vlogo barve, ki ne le pomirjajo, temveč tudi močno vplivajo na stanje našega duha.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Za ta članek sem izbrala pastelne barve, ker jih dobro poznam in me dnevno spremljajo. Predvsem svetlo modra, roza in bela. To so tudi barve, ki jih imam doma in za katere lahko mirno rečem, da dobro vplivajo name. Sploh zdaj, ko dobi dnevna soba tisto zlato svetlobo, sem hvaležna za vsako odejo, stol in krožnik, saj se mi zdi, da so popoln del mojega vesolja. Modra je barva leta, zato je letos tudi tako noro aktualna, v resnici pa je od vedno barva, ki pomirja, zato jo izberemo predvsem za kopalnico in spalnico. Vidim in slišim, da te dni marsikdo beli stanovanje; no, morda lahko razmislite o svetlo modri namesto klasični beli. Je zelo diskretna, nič invazivna in poskrbi za čudovito svetlobo. Je pa nekoliko bolj hladna, a spet ne toliko, da ne bi bila čudovita s pastelnim pohištvom.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Omenila sem tudi roza in res ne mislim, da je preveč punčkasta. Pravzaprav se mi zdi noro sofisticirana in sveža, je pa res, da se bo vsak moški težko sprijaznil z roza spalnico. Pa vendar … Primerna je tudi za intimne bivalne prostore, jedilnice, igralnice in otroške spalnice. Če ste v dvomih, jo lahko mirno razblinite z belimi dodatki; roza in bela sta namreč idealna kombinacija in dobra stvar je, da takšen ambient prav kliče po roza vrtnicah in cvetlicah. Gre za super šik ambient, ki vam bo znal podariti veliko lepih misli in pozitivnih navdihov.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Bela je prav tako zanimiva, predvsem zato, ker vam res omogoča, da se poigrate z vsemi ostalimi pastelnimi toni. Sicer vem, da so nekateri tudi za močne barve, kot so rdeča, oranžna, zelena, a vem tudi, da gre za barve, ki zahtevajo od vas veliko energije, niso ravno sproščujoče, zato niso najboljša odločitev za dom. To velja za stene in tudi za pohištvo. Bela je klasika, ima pa tudi svoje odtenke in ni nujno, da je snežno bela, saj ji lahko dodate kanček rumene ali bež in bo takoj drugačna. Je najpogosteje uporabljena barva ter ustvarja občutek zračnosti, če pa ste za vse v beli barvi, rahlo tvegate, saj lahko ambient hitro deluje sterilno.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Osebno bi dodala še mint in glicinijo. Morda ne v smislu sten (čeprav priznam, da me mikajo), bolj v smislu dodatkov, sploh če imate bele zidove. Svetlo zelena, svetlo vijolična sta sveži in izredno lepi v dnevni sobi ter spalnici, zato je igranje z njima še kako zanimivo in drugačno. Pri dekoriranju in opremljanju stanovanja pa imejte vedno rdečo nit, ki vas vodi. Kar dobro je, če si omislite nek stil in se ga potem tudi držite.

 

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

11 komentarjev
 1. O cudovito. Meni se vedno najljubsa za stene je bela barva. Dodatki pa so cudoviti v pastelih. Ravno narocam svileno jutranjo haljo moji sivilji, pa se odlocam med belo, baby blue in umazano kozno roza. Moram se razmisliti

  1. Nataša, če smem predlagati odtenek vaše nove svilene halje….. smetana. Italijani ji pravijo talco, in je po mojem mnenju najbolj sofisticirana barva in se najbolj izrazi prav v tem materialu.

   Pošiljam dobro energijo. 🙂

   LP, Urška

 2. Ooo hvala drage dame, za nasvet. Sem ze rekla vceraj sivilji, da bi raje smetano, ce bo nasla svilo v tej barvi sicer je roza in modra na zalogi, za smetano pa drzim pesti, da jo dobi.

 3. Ker smo ze pri nasvetihkaksna naj bo dolzina (do gleznjev ali cez kolena?) in rokavi (na kimono siroki ali stisnjeni v zapestju?). Je pa sivilja nasla tudi talco barvo

  1. Glede dolžine sem jaz bolj za dolge, ampak ker bo vaša, se sami odločite. Kimono rokavi so lepi, ne pa tudi praktični. In prosim, nikakor ne stisnjeni v zapestju! Tudi čipka ni potrebna, razen če je kakšna izjemno drobna in nežna. Kaj ti praviš, Lorella?

   1. Hmm, jaz sem kar za čipko, res je, da ni potrebna, je pa zelo lepa. Samo pri meni je tako, da živim v svetu pastelov in vil tako, da sem zgodba zase:-)Dolžina: dolga ali midi, nikar prekratka, drugače nima funkcije 🙂

 4. Se bom potrudila. Nisem se lepila slik na tej strani:-). Bo pa to eno lepo okroglo rojstnodnevno darilo sebi:-) Lep dan

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.