Najboljše vrste čajev za pomiritev in sproščanje

Že res, da nas večina ta hip ostaja doma in da imamo pravzaprav kar naenkrat časa na pretek, pa vendar to še ne pomeni, da ga v celoti izkoriščamo za relax. Tesnoba in strah nekako vladata našemu vsakdanu, zato je edino prav, da si privoščimo raznorazne tehnike sproščanja, si omislimo opravke, ki naše misli preusmerijo drugam in se čim več tudi pogovarjamo ter tako preganjamo negativo in skrbi. Pri vsem skupaj pa lahko pomagajo tudi nekatere naravne sestavine, sploh v obliki čaja. Poglejmo tiste najpopularnejše:

Meta – je izredno vsestranska ter zato tudi zelo dobrodošla v našem gospodinjstvu. Predvsem čaj poprove mete je tisti, ki bo poskrbel za pomiritev naših misli in duha, hkrati pa bo blagodejno deloval tudi na naš želodec ter v  telo vnesel magnezij in vitamin C.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Kamilica – je odlična rešitev, ko nas pestita tesnoba in nespečnost. Prednosti kamiličnega čaja pa se ne ustavijo tu, saj blagodejno deluje pri številnih težavah s kožo, pri vnetju in prebavnih težavah, pa tudi pri celjenju ran in celo pri slabostih.

Sivka – oziroma lavanda je seveda dobro poznana po svojem sprostitvenem vplivu in to ne le v obliki čaja. Gre za super odgovor na dneve, prežete s stresom in napetostjo, čaj pa nam bo v veliko pomoč tudi takrat, ko nas pesti glavobol od preobremenjenosti in/ali anksioznost.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Ginseng – poznan tudi kot ženšen je zagotovo ena tistih korenin, iz katere čaj bo v hipu poskrbel za mentalno sprostitev in pomiritev živcev, to pa je tudi dobra izbira za krepitev imunskega sistema, za izboljševanje duševnih in telesnih sposobnosti ter preprečevanje take ali drugačne izčrpanosti.

Lipa – njen poparek bo izredno uporaben predvsem takrat, ko nas mučita nemir in blag stres, prav tako pa bo lipin čaj poskrbel za krepitev naše odpornosti in celo lajšanje vnetja zgornjih diha.

Vir: Pinterest

Limonina oziroma citronska verbena – nekateri sicer trdijo, da je njen vpliv na sprostitev zanemarljiv ali celo vprašljiv, pa vendar že od nekdaj prisegajo na čaj citronke takrat, ko nas daje nespečnost in smo razburjeni, takrat, ko imamo težave s prebavo, pa tudi takrat, ko je dihanje oteženo in je naša telesna temperatura povišana.

Lucy T.
Lucy T.

Ljubiteljica narave, besed, glasbe, potovanj, organiziranosti in seveda vsega, kar diši po lepoti in glamurju ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.