Najlepša očala za toplo sezono

Brez njih ne gre in nedvomno je tako, da imajo sončna očala funkcijo ščititi oči pred svetlobo, hkrati pa so tudi pomemben modni dodatek, s katerim lahko tvorimo zelo dober stil. Seveda se ob vsaki novi sezoni prikažejo tudi različni modeli; če denimo v tem trenutku malo pregledamo instagram, ugotovimo, da so pri IT dekletih najbolj modna majhna očala. Resnica je, da niso lepa in tudi ne pristajajo vsakemu obrazu, povrh vsega pa ne ščitijo dovolj, ker so leče premajhne. Ampak moda je takšna: marsikdaj nam ponuja trende, ki niso najbolj nosljivi, zato bom poleg majhnih očal, ki me osebno niso navdušila, pisala še o drugih modelih, ki so morda nekoliko bolj nosljivi in tudi ženstveni.

Aviatorke na ogledalo

Letos jih bo prav veliko in njihova najbolj aktualna barva je svetlo modra, že skoraj turkizna. Tovrstni modeli so super z jeansom in so nasploh zelo nosljivi, zaradi klasične oblike, ki pristaja vsem. Super klasična ostajajo temno zelena z zlatim okvirjem in tukaj so tudi bolj odbiti modeli, v različnih barvah.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Cat eye ali metuljček

Mačja očala so seksi in zapeljiva zato, ker so velika in poskrbijo, da je obraz kar dobro zakrit. Zdi se mi, da so v zadnjih letih postala vse bolj priljubljena in zdaj jih imamo skoraj vse. Končni del je rahlo dvignjen, kar običajno dobro deluje na okroglih obrazih, a v resnici je model zelo prilagodljiv in pristaja vsem. Metuljčki so nekaj novejšega, zabavni in že skoraj otroški, a hkrati ljubki, sploh v pastelnih barvah.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Kvadratne oblike

Sedemdeseta leta so prinesla tudi kvadratna očala, super moderna in zanimiva, a prav gotovo ne za vsakogar. Zelo opazni okvirji, ki so običajno debelejši, poskrbijo, da so strogega videza, zato je treba biti malo bolj pozoren pri nošnji. Vsekakor svetujem prej večja kot manjša in, podobno kot okrogla, imejte jih za zabavo, ne pa kot večen model.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Okrogle oblike

John Lennon stil, če se razumemo … Ta očala so lahko popolnoma okrogla ali malo manj okrogla, niso pa primerna za okrogle obraze, bolj za tiste ženske, ki imajo močno, kvadratno čeljust ali za ovalne obraze. Tudi tukaj velja dejstvo, da so lahko v barvah ali na ogledalo in seveda so lahko ogledala modra, roza ali rumena, stvar okusa. Najlepša pa so prav enostavna in črna, saj je že oblika dovolj odbita.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.