Najlepše veleblagovnice Londona

Pomlad je končno prispela tudi v britansko prestolnico. Kljub času velike negotovosti, ki že mesece bedi nad Veliko Britanijo, resnično drži, da toplejši dnevi pričarajo prijetnejše in pozitivnejše vzdušje.

Vir: Pinterest – Ladurée Harrods

Tokrat svojo objavo posvečam predvsem ljubiteljem nakupovanja in tistim, ki bi radi spoznali nekaj znamenitih in edinstvenih veleblagovnic Londona, ki s svojo ponudbo in izgledom že več kot sto let navdihujejo kupce z vsega sveta in so zato prava turistična atrakcija.

Vir: Visit London

Če ste se že kdaj sprehajali po ulici Oxford Street, potem ste nedvomno že naleteli na rumene nakupovalne vrečke. Te so zaščitni simbol znamenite trgovine Selfridges. Veleblagovnica že od ustanovitve slovi po svoji inovativnosti, kreativnosti in drznosti.

Vir: Dezeen – Selfridges

Še dandanes se nakupovalni center namreč drži načel razposajenega ustanovitelja Henryja Gordona Selfridgea, ki je v svojem času revolucioniral način nakupovanja. Selfridges namreč s svojimi številnimi dogodki, izjemnimi storitvami in s pestro ponudbo vedno znova preseneča ter zabava stranke.

Vir: Dezeen – Body Studio Selfridges

Med drugim so nedavno razkrili na novo prenovljen Accessories Hall, namenjen modnim dodatkom in torbicam, ki je že postal prava meka za ljubitelje mode.

Vir: Drapers – Accessories Hall Selfridges

Vsem, ki bi radi podrobneje spoznali ustanovitelja in samo veleblagovnico, priporočam, da si ogledate izjemno serijo Mr Selfridge.

Vir: Metro – Mr Selfridge

Svetovno najbolj znana veleblagovnica je nedvomno Harrods, ki se nahaja v elitnem predelu Londona, Knightsbridge.

Vir: Pinterest – Harrods

Če so bili začetki Harrodsa skromni, danes temu ni tako, saj je slednji pravi simbol prestiža, kjer lahko najdete praktično vse, kar vam srce poželi. Kljub vrtoglavim cenam Harrods pritegne številne radovedneže, ki ga obiščejo tudi zaradi edinstvene in kričeče notranjosti, ki ji ni para.

Vir: Flickr – Harrods

Izredno popularen in opevan je na primer The Food Hall, nadstropje, namenjeno izključno svetovni hrani in pijači.

Vir: Time Out – Food Hall Harrods

Med drugim si v Harrodsu lahko ogledate spomenik in kipa valižanske princese Diane in Dodija, ki ju je v njun spomin postavil oče slednjega ter nekdanji lastnik Harrodsa, Mohamed Al-Fayed. Vsako noč zgradbo razsvetli izjemnih 12.000 žarnic.

Vir: Glassdoor –Harrods

V okolici Regents Streeta lahko naletite na imenitno zgradbo veleblagovnice Liberty, ki je bila zgrajena v Tudorskem stilu.

Vir: Pinterest – Liberty

Slednja ima kaotično razporejene ‘sobe’, stopnice in hodnike, ki notranjost še toliko bolj popestrijo. Ob ustanovitvi je bila trgovina namenjena izključno prodaji blaga in dodatkom za dom z daljnega vzhoda, danes pa slovi tudi po ikoničnih Liberty potiskih, ki jih lahko najdete na praktično vseh izdelkih.

Vir: Pinterest – Liberty

Med drugim lahko v Libertyju najdete pestro izbiro eklektičnega pohištva za dom ter modna oblačila z vseh koncev sveta.

Vir: The Londoner – Liberty

Vsem ljubiteljem tradicionalnega angleškega glamurja svetujem obisk čudovite veleblagovnice Fortnum & Mason, ki je prava paša za oči.

Vir: Fortnum & Mason

Slednja nosi ime najstarejše britanske veleblagovnice, saj je bila ustanovljena že davnega leta 1707, in naziv izumitelja danes tradicionalne angleške jedi, Scotch Egg.

Vir: HUH. Magazine – Scotch Egg

Fortnum & Mason bo s svojo izbiro najbolj navdihnila sladokusce in ljubitelje čaja, najdete pa lahko tudi razne dodatke za dom, darilne košare, parfume, vina, modne dodatke in restavracije.

Vir: Fortnum & Mason

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.