Najpogostejše lepotne napake v decembru

Verjetno si ne predstavljate poletja brez zaščite pred soncem za obraz in telo. A zakaj na to tako hitro pozabimo, čim se temperature le za nekaj stopinj znižajo? Kljub temu, da se nam zaradi slabšega vremena zdi, da je sončna krema nepotrebna, je to zelo daleč od resnice. Krema za sončenje je must have ne glede na letni čas. Nezaščiteno izpostavljanje sončnim žarkom zvišuje nevarnost za kožnega raka. UV žarki poškodujejo proteine, zato je koža manj prožna, tanjša in se guba. Torej ne glede na letni čas in vreme ne pozabite na kreme z zasčitnim faktorjem, ki naj postane kar del vaše jutranje rutine.

Tudi roke in vrat potrebujejo posebno nego

Kar zadeva negovanje kože v mrzlih mesecih, se vsi osredotočamo najbolj na obraz in velikokrat se zgodi, da izpustimo nego rok in vratu. In ravno ta dva sta ena izmed največjih pokazateljev znakov staranja. Večkrat dnevno poskrbite, da so vaše roke primerno negovane s kremo, ki jih bo pustila mehke ter svilnate. Zjutraj in zvečer pa poskrbite za vrat in ga razvajajte tako kot obraz.

vir: Pinterest
vir: Pinterest

Tuširanje s prevročo vodo

Po dolgem dnevu se brez dvoma prileže malček relaksacije pod tušem. Ampak naj vas ne zanese z uporabo prevroče vode, ki je izredno mikavna še posebej v času nižjih temperatur. Prevroč tuš lahko še dodatno izsuši vašo kožo, ki je v zimskem času še bolj suha kot ponavadi. Če se preprosto ne morete izogniti toplemu tušu, vam svetujemo vsaj nekoliko krajše tuširanje ali pa preprosto znižajte temperaturo vode vsaj za odtenek.

Ne pozabite na piling telesa

Kljub temu, da je velik del kože skrit v decembrskem času, ga ne smemo zanemariti. K ustrezni negi telesa pa spada tudi piling, ki je tako kot v ostalih letnih časih izredno pomemben. Tega si privoščite enkrat do dvakrat mesečno, veliko pilingov lahko najdete v različnih trgovinah, če pa imate raje doma narejene naravne izdelke, pa je kar nekaj receptov na internetu s sestavinami, ki jih najdemo kar doma.

vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest

Make-up naj bo sezonski, tako kot oblačila

Ena najbolj pogostih in opaženih napak je nošenje enakega odtenka pudra čez vse leto, a vse dobro vemo, da je v poletnem času koža vsaj za odtenek ali dva temnejša kot pozimi. Če vam prava izbira odtenka pudra povzroča preglavice, vam priporočam mešanje različnih odtenkov med seboj in le-tega prilagodite svoji koži. Še ena izmed napak je tudi ta, da v zimskem času ne smemo pretiravati z bronzerjem, torej raje investirajte v dobro rdečilo za lička in pretemen bronzer pospravite do poletja. Smrtna kombinacija, ki bi se jo morale vse izogibati, pa so suhe ustnice in uporaba matte šminke. Posezite raje po lipglossu, ki bo skril videz suhih ustnic.

vir: Pinterest
vir: Pinterest
Nataša Frančič
Nataša Frančič

Ustvarjanje za računalniškim ekranom ter pisanje o lepoti in modi je del mojega življenja že nekaj časa, saj od leta 2014 pišem za Glitter.si.

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.