Najprej prijateljstvo, potem poroka

podpisIzgovor za izlet v Benetke je bil Tiffany, saj so na prvi dan pomladi prav v Benetkah odprli prodajalno, ki poleg čudovitih izdelkov iz zlata in srebra prodaja tudi sanje. Povsem ženske. Ampak nisem prepričana, da je to članek o Tiffanyju, ki smo ga seveda obiskale, prej bi rekla, da je zgodba o prijateljstvu, pogledih, nasmehih, testeninah Carbonara s smetano ter slanino in o neštetih kavah, ki smo jih pogrešale že na vlaku. Tako pač je, ko se me dobimo in je pred nami dan brez obveznosti, misli, člankov, snemanja, slikanja ali nalog … le dan za nas. Benetke so zmeda, ker je vsega preveč, predvsem preveč turistov in natakarjev, ki jih lovijo že na ulicah, preveč lepega zato, da bi jih človek dojel v enem dnevu, preveč čudovitih kotičkov, ki kar kličejo po romantiki in ljubezni, preveč hotelov, v katerih lahko spiš kot princesa. Ampak Benetke so tudi edinstvene, imajo čar skrivnostnih mask, ki kukajo iz izložb, velikih modnih imen, ki so za nas prava meka, moških na gondolah, ki bi najraje videli, da bi se vse štiri vkrcale in z njimi začele vodno potovanje. Bilo je lepo in lepa je bila tudi prodajalna Tiffany z najnovejšimi kolekcijami in citati, ki jemljejo dih, ker so tako zelo ameriški in hkrati tako zelo resnični.

vir: osebni arhiv
Vir: osebni arhiv
vir: osebni arhiv
Vir: osebni arhiv
vir: Tiffany
Vir: Tiffany
vir: Tiffany
Vir: Tiffany

Uživale smo tudi v družbi Bellinija, največkrat z nosom proti čudovitim oknom, ki so bila polna rož in dekoracij … Neverjetno, koliko se lahko dogaja v zraku, kot bi obstajal paralelni svet. Zelo mi je blizu ta ženska energija, ki te povozi kot vihar in v hipu očara, da si kar zaželiš veliko več podobnih trenutkov, veliko več dobrih ljudi, veliko več ženske podpore in besed, ki ti jih lahko izrečejo le prijateljice. Vedno mi je žal, ko pomislim, koliko sem zaposlena in koliko stvari gre pravzaprav mimo mene, ampak upam, da mi dekleta tega preveč ne zamerijo, saj je na koncu najbolj pomembno to, kar imaš v srcu. In jaz imam veliko: njih, vas, ki nas tako rade berete, pa tudi tiste prijateljice v ožjem krogu, s katerimi se vedno premalo slišimo, saj si imamo občutno preveč povedati. Na koncu dneva na vlaku debatiramo o tem, kateri prstani so nam najbolj všeč, kateri kamni, barva zlata, kolekcija, in je prav zabavno ugotoviti, da imamo vse zelo jasne ideje o tem, kako naj bi prava zaroka ali poroka pravzaprav potekala. Kot bi rekla Lucy: “Vse vem, in to že tri leta, imam naštudirano zadevo v nulo”. Drage moje, takšne smo: ženske, polne odtenkov, skrivnostne, nasmejane, zapletene, svojevrstne in po mojem mnenju tudi daleč najbolj čudovite.

vir: osebni arhiv
Vir: osebni arhiv
vir: osebni arhiv
Vir: osebni arhiv
vir: osebni arhiv
Vir: osebni arhiv
vir: osebni arhiv
Vir: osebni arhiv
vir: osebni arhiv
Vir: osebni arhiv
vir: osebni arhiv
Vir: osebni arhiv

podpisObožujem ljudi, ob katerih se počutim, kot da jih poznam že nešteto let in s katerimi se, kljub temu, da se morda nismo videli že dlje časa, v hipu ujamem in nadaljujemo pogovor, kot da smo ga zaključili prav včeraj. Glitter ekipa je nedvomno ena tistih, ki deluje prav na ta način – vsaka ima svoje življenje, svoje vsakodnevne opravke in svoje obveznosti, a ko se dobimo na kupu, je prav tako, kot da nas veže neka nevidna rdeča nit, ki vedno znova poskrbi, da naše prijateljstvo nikoli ne zaide po napačni poti. Prav zato so izleti, kot je bil tudi ta zadnji, enostavno neprecenljivi za našo žensko dušo. Benetke so že same po sebi polne zgodovine, navdiha in romantike, mode in lepote ter preprosto sevajo nekakšno magičnost, ob kateri pač ne moreš ostati ravnodušen. Doživetje s prijateljicami je ob tem seveda povsem drugačno, kot pa če se tja odpraviš s partnerjem ali družino. Zabavale smo se ob dejstvu, da nas kot magnet privlačijo izložbe in čudovite trgovine – bolj kot so bleščeče, bolj so mamljive, zato je bil obisk trgovine Tiffany pravi balzam za nas. Vsaka kava je bila seveda pospremljena z glasnim smehom, za kosilo smo našle prijeten, miren kotiček, kjer smo si nabrale novih moči, dan pa smo zaključile še z aperitivom, kjer smo seveda, kot prava ženska družba, morale preveriti in preizkusiti vsa ličila, ki smo jih tekom dneva nakupile. Utrujene, a ponovno srečne smo se že ob vračanju dogovarjale za naslednjo destinacijo, saj smo ugotovile, da so takšni izleti pač postali obvezni del našega življenja, naše duše in predvsem našega tesnega prijateljstva.

vir: osebni arhiv
Vir: osebni arhiv
vir: osebni arhiv
Vir: osebni arhiv
vir: osebni arhiv
Vir: osebni arhiv

podpis_natasa21-2Benetke so ene izmed tistih pravljičnih, čudežnih krajev, kjer se za hip počutiš, kot da sanjaš. Na vsakem koraku je nekaj, kar ti vzame dih; od mostov, ki povezujejo ulice, balkonov na strehah hiš, ki so samotni raj za tamkajšnje stanovalce, in unikatne hiše, vsaka s svojim edinstvenim čarom. Tako je bil naš enodnevni izlet zares sanjski kot Benetke in če bi nas kdo ves čas opazoval, bi se verjetno nasmejal do solz, no vsaj me smo se. V tamkajšnjih kavarnah smo ocenjevale kave kot prave profesionalke in verjemite, standardi dobre kave so zares visoki. Trgovine polne oblačil, modnih dodatkov ter kozmetike so pravi balzam za dušo vsake modne navdušenke in teh nismo zapustile praznih rok. Posebej močan vtis je naredila trgovina Tiffany, ki je svetovno znana po svojem čudovitem nakitu. Dan je bil zares izjemen in verjamem, da nas takšni trenutki naredijo še bolj povezane in še močnejši team. Vse z enim ciljem, narediti Glitter prijetno mesto za ženske, kjer so vsakodnevno lahko del modnega ter lepotnega sveta ne glede, kje živijo. In mislim, da je najpomembnejše sporočilo Glitter strani ravno ženska moč ter prijateljstva, ki naredijo življenje veliko lepše in obarvano z ljubeznijo. V včasih prenatrpanem urniku si vzemite čas za prijatelje in ne pozabite, da so ravno odnosi ena izmed najpomembnejših stvari na svetu. Te pa je potrebno negovati in ravno takšni izleti, kot smo ga me imele v Benetkah, naredijo vez še bolj globoko. Magične Benetke so očarale tudi nas v vsej svoji lepoti in nastali so spomini, ki jih bomo za vedno nosile v srcu.

vir: osebni arhiv
Vir: osebni arhiv
vir: osebni arhiv
Vir: osebni arhiv
vir: osebni arhiv
Vir: osebni arhiv

PODPIS EASYBELLAVsi se strinjamo, da je prave prijatelje težko najti, a ko nas neka magična energija le privleče skupaj, ti postanejo nepogrešljiv del našega življenja. Kot družina, ki smo si jo izbrali sami. Z njimi je v trenutkih snidenja vse lepše, bolj veselo in popolnejše. In tudi izlet v Benetke postane popolnoma novo doživetje. Glitter dekleta imamo eno veliko skupno točko, ko se začnemo krohotati, se smeh ne poleže do poslovilnega pozdrava. Pot je bila resnično polna smeha in dobre volje. Kot raziskovalke smo se podale med skrivnostne ulice čudovitih Benetk v odkrivanje modnih izložb, arhitekture in seveda prebivalstva. Ogled nove trgovine Tiffany pa je bila samo še pika na i, ki je potrdila, kako usklajene smo v razmišljanju in izbiri tudi glede prstanov in poroke. Dan je bil nabit s tisto žensko energijo, ki te zajame kot vihar in te ne spusti še dolgo po tem. V teh trenutkih se pravzaprav zaveš, kako pomembna so tovrstna druženja in koliko nam pravzaprav bogatijo življenje. V Benetkah smo obiskale tudi cerkev svete Lucije, kjer je vsaka izmed nas napisala željo in jo pustila poleg svetnice. Moja je bila, da ostanem srečna v čudoviti družbi mojih prijateljic. Trdno sem prepričana, da se bomo teh trenutkov spominjale še dolgo, hkrati pa to moč prijateljstva in ženskosti delile tudi z vami, drage bralke.

vir: osebni arhiv
Vir: osebni arhiv
vir: osebni arhiv
Vir: osebni arhiv
vir: osebni arhiv
Vir: osebni arhiv
vir: osebni arhiv
Vir: osebni arhiv

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

4 komentarji
 1. Pozdravljeni!
  Že od nekdaj velja, da so prijatelji največja dragocenost, rek da več, kot imaš prijateljev, bolj “bogat” si, zares drži.
  Vsak dan me razveseljujete s svojimi članki, pa čeprav sem že nevarno blizu šestdesetemu letu. Še tri leta imam do
  upokojitve. Žal pa sem vse svoje življenje delala delo, ki me ni izpolnjevalo, dajalo pa mi je sredstva, za življenje.
  Delam v bančništvu, vendar sem po duši umetnik in nekako sem vse življenje sanjala o dekoriranju, opremljanju,
  krajinski arhitekturi,pisanju potopisov , potovanjih…….. Medtem se je zgodilo življenje in me potegnilo v svoje kolesje,
  otroci so odrasli, se osamosvojili, skratka želim si, da bi bolj živeli svoje sanje, ko sem jih sama…. sem pa na brezpotjih življenja poleg čudovitega sopotnika-moža, srečala tudi nekaj nepogrešljivih prijateljev, ki naredijo življenje preprosto čudovito…
  Ostanite še naprej tako čudovite.
  Lučka

  1. Draga Lučka…ko dobimo pismo, kot je vaše imamo tudi potrditev, da smo na dobri poti. Mnogokrat sem pisala o tem, da smo si ženske različne in, dovolite, 60. obletnica je le števika, nič drugega! 🙂 Zelo sem vesela, da vas imamo ter nas tako pridno spremljate. Čudovite smo zato, ker imamo na drugi strani čudovite bralke, kar nam vsak dan podari nov zagon in željo, da bi bile še boljše. Velik objem in hvala, ker ste!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.