Največje napake pri izbiri spodnjega perila

Še vedno menim, da ženske podcenjujejo spodnje perilo in mu ne posvečajo preveč pozornosti. Tako nastanejo napake, včasih večje in drugič manjše, ki marsikdaj poskrbijo, da se ne počutimo dobro, imamo nižjo raven samozavesti, pa tudi obleka ne stoji, kot bi morala. Marsikatera ženska se ne zaveda, da se z leti postava zelo spremeni, tudi porod naredi svoje, zato je popolnoma normalno, da znamo slediti spremembam telesa in mu nudimo ustrezno perilo. Najbrž je tudi tako, da leta zahtevajo več opore, hkrati pa je dobro imeti v predalu več različnih modelov, ki ustrezajo različnim priložnostim.

vir: www.vogue.com
vir: www.asos.com

Ne bojte se pomoči

Trgovine s spodnjim perilom običajno nudijo tudi prodajalke-stilistke, ki poznajo svoje področje in vam bodo znale svetovati. Ne samo to, ključnega pomena je, da vas zmerijo in seveda vzemite v zakup, da je številka spodnjega dela lahko povsem drugačna od zgornjega. Običajno izberemo perilo tako, da smo pozorne na barvo in čipko, žal pa se ne ukvarjamo z obliko nedrčka ali vsaj ne toliko, kot bi morale. Povrh vsega so določeni nedrčki narejeni v Evropi, drugi v ZDA, vsaka država pa ima svoje številke in se zato hitro zmotimo. Torej vprašajte, se pozanimajte, berite, sploh takrat, ko kupujete po spletu in se izognite kompletom brez elastana, ker je večja možnost, da se ne bodo prilagodili in vam ne bodo prav.

Ne izberite istega kompleta za vse priložnosti

Zdi se mi prav lepo, da ima ženska v svojih predalih veliko perila in veliko različnih kompletov. Nekateri so dnevni, drugi športni, tretji pa za posebne obleke, ki zahtevajo denimo nedrček brez naramnic ali model z golim hrbtom. Nujno morate imeti športen nedrček, enega na balkonet in enega brez push-up učinka. Podobno velja za spodnje hlačke: športne, zelo visoke in culottes, poleg ostalih, ki jih tako ali drugače nosimo vsak dan.

vir: www.asos.com
vir: www.asos.com

Kvaliteta na prvem mestu

Seveda je pomembno, da je spodnje perilo udobno, hkrati mora biti tudi kvalitetno. Vedno imejte v mislih, da gre perilo v stroj ali ga pač ročno operete in je zato pomembno, da je iz pravega materiala, kakovostno in z dobrimi šivi, v nasprotnem primeru bo razpadlo. Zelo pomembna je elastika, sploh pri nedrčku: to je sicer težko preveriti ob nakupu, a načeloma velja, da v kolikor naletite na znamko z nedrčkom, ki se zelo hitro zrahlja, obstaja velika možnost, da bodo vsi takšni. Pazite tudi na kovinske opore, ker zelo hitro preluknjajo nedrčke, zato mora biti na teh ključnih mestih nedrček ojačan.

Ne bojte se drznosti

Tu in tam je prav, da si privoščite kaj drznega in drugačnega, pa ne za svojega moškega, temveč zase. Perilo močno vpliva na samozavest, sploh v primeru oprijetih hlač ali oblek. In seveda so tukaj trenutki, ko boste lahko očarale prav s pomočjo perila, in znano je, da je moškim ta del garderobe zelo pri srcu ter nedvomno poskrbi za lepe trenutke v postelji.

vir: www.asos.com
vir: www.asos.com

Ne upoabljajte vedno pralnega stroja

Čeprav imam tudi sama občutek, da ročno pranje ni tako koristno kot pranje v stroju, vem, da perilo zahteva nežnost. In čipke kar kličejo po drugačni negi tako kot popolnoma beli kompleti. Stroj naredi svoje, seveda opere, a tudi poškoduje. Za lepše komplete stavite torej na ročno namakanje in poseben detrgent; dobra rešitev je, da komplete bolj pogosto ročno operete, in sicer preden se obarvajo zaradi naravne maščobe na koži, kar je problematično predvsem poleti.

Tudi perilo ima svoje sezone

Tako kot menjamo kose v garderobi, je jasno, da ima tudi perilo sezone. Enkrat so v modi pastelne barve in drugič močnejši odtenki. Daleč od tega, da morate štirikrat na leto menjati vse, a dobro je vedeti, da je vsaka ženska srečnejša z novim kompletom perila, zato tukaj ne varčujte! In da, razmislite tudi o lepi spalni srajčki, babydollu, svileni pižami ali kosu, ki vas globoko osrečuje. S pomočjo pravega perila lahko dosežemo ogromno, zato je področje, v katerega je vredno investirati … Ne bo vam žal!

vir: www.asos.com
vir: www.asos.com

 

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.