Napake na področju las, ki nas vedno postarajo

Nega las je v resnici zelo podobna negi obraza. Če investiramo v prave produkte in pazimo na zdravje, bodo tudi naši lasje dolgo bleščeči, dolgi in lepi. Če pa nam ni mar, no, potem obisk frizerja enkrat na mesec ali še manj, ne bo dovolj. Napak na tem področju je res veliko in napačna pričeska ali napačna barva las zna dodati kar nekaj let. Če je na eni strani ključnega pomena lep in urejen nasmeh, so na drugi prav tako pomembni lesketajoči se lasje. Poglejmo kako.

Foto: Zen za Moroccanoil

Izbira preveč drzne barve

Morda “drzno” ni prava beseda, bolje bi bilo reči, da je izbira barve, ki preveč odstopa od naše naravne, vedno tvegana. Dobro bi bilo torej pozabiti na vse tiste preveč svetle, preveč temne in preveč umetne odtenke, ker so morda lepi takrat, ko pridemo od frizerja, dolgoročno pa delujejo res starikavo.

Mit o tem, da je prepogosto pranje nezdravo

Verjamem, da so izjeme, a voda in šampon, če je pravilno izbran in kakovosten, prav gotovo ne poškodujeta las. Vedno je dobro imeti čiste lase, ker delujejo bolj voluminozno in bogato, kot pa mastne, ki se držijo ob glavi in nas seveda postarajo.

Dvomi pred barvanjem, saj je škoda

Sodobne barve za lase so prav gotovo narejene tako, da lasem ne škodijo. Seveda bi bilo idealno imeti svojo naravno barvo, a dobro vemo, da je to praktično neizvedljivo. Sploh narastek je problem in ga barvamo vsaj enkrat na mesec. Zato je kar dobro, če se vsaj za barvanje prepustimo frizerju in ne čaramo same doma. V tem primeru lahko res nastane škoda.

Foto: Zen za Moroccanoil

Izbira naključnih produktov za lase

Jasno je, da nam tu in tam zmanjka šampona in ko gremo v trgovino, ga nabavimo ob krompirju in čebuli. Vse smo narejene tako, ker imamo stisko s časom, a dejansko je dobro imeti v kopalnici prave produkte za lase, ki so popolnoma prilagojeni našim potrebam. Šampon, balzam, maska in olje za konice so pravi must have.

Pazite na toplotno obdelavo

Brez fena in likalnika sem izgubljena, vem pa, koliko zna toplota škoditi našim lasem. Pazimo torej na kakovost teh pripomočkov, ker niso vsi enaki, prav gotovo ne! Super je, če lahko na likalniku reguliramo temperaturo in pazimo na konice, ker so običajno nekoliko bolj suhe in občutljive.

Foto: Zen za Moroccanoil
Foto: Zen za Moroccanoil

Moji top Moroccanoil izdelki so:

Če imate poškodovane in suhe lase, toplo priporočam!

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.