Nove pete vas bodo (morda) navdušile

Če ste pozorne na trende in izložbe, ki se te dni že počasi barvajo z novimi kolekcijami, potem ste prav gotovo zasledile tudi nove pete. Lani smo imeli obdobje, ko je bilo vse nizko in kvadratno, saj je predvsem Prada poskrbela, da so se tovrstni modeli močno uveljavili. Letos se trend nadaljuje z majhnimi spremembami, ki pa so zelo dobrodošle, saj so postale petke malo bolj ženstvene in še vedno udobne. Glede na to, da se vse zavedamo, kako težko je biti v visokih petah ves dan, so ti modeli še kako dobrodošli.

Zara
Zara
Zara
H&M
Uterque

Kitten heels so nižje in tanjše petke: o tem sem veliko pisala in zato zdaj že veste, da sem bila na začetku popolnoma skeptična, potem sem jih dobila za darilo in ko sem jih obula, je bil svet moj. So višje kot balerinke, kar je super, in nižje kot pete, ki utrujajo, zato lahko rečem, da gre za super kombinacijo. Ob kitten heels so tudi 6-8 centimetrske pete, ki so včasih delovale zelo “za gospe”, danes pa so izgubile to bontonsko obliko in so veliko bolj sodobne. Če dobro pogledam vse omenjene modele, lahko samo dodam, da v kolikor so čudaški, toliko bolje, ker bodo hitro postali predmet poželenja.

Zara
Zara
H&M
Zara
Uterque

Pete so lahko zelo tanke ali dokaj masivne in kvadratne. Tudi višina je variabilna, vse je odvisno od tega, kaj vam je pravzaprav všeč in v katerih modelih se najbolje počutite. Naj vas ne čudi, da so postali vsakdanji čevlji in sandali že skoraj večerni, saj je danes moda zelo globalizirana in ne želi ponujati garderobe za čez dan in potem še za večer. Izjema ostaja novo leto, a to je povsem druga zgodba. Tudi živalski potisk ima poseben prostor, tako kot rdeča barva; vse je mogoče, če si le upate, in mnogokrat je prav dobro, da s pomočjo lepega čevlja celemu outfitu dodate piko na i.

Uterque
Uterque
Uterque
Sophia Webster

Nepogrešljive barve in vzorci v tem trenutku so: bež oziroma kar nude, živalski potisk, par rdečih čevljev ali sandalov, črni (ker so nedvomno večni) in zlati, saj, kot veste, je v vsaki izmed nas kanček Pepelke.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

2 komentarja
  1. Cudovito za dame ki lahko nosijo visoke pete. Jaz zaradi poskodovanega gleznja ne morem rada pa pogledam vase cudovite izdelke in dekleta…
    Srecno

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.