Očala kot nepogrešljiv modni dodatek

Očala so dodatek, ki lahko korenito spremeni dojemanje obraza, zato je pomembno, da jih znamo dobro izbrati. Če želite vedeti, katera očala so za vas najbolj primerna, je zelo pomembno vedeti, kako prepoznati obliko svojega obraza. Očala so pripomoček, ki ga nosimo ves dan, zato lahko močno izboljšajo našo podobo in dojemanje obraza ali pa ga, nasprotno, ne poudarijo dovolj. Imajo moč, da pomladijo, shujšajo obraz, ga naredijo bolj prefinjenega in lepšega…vse to, če jih seveda znamo izbrati! Vsaka oblika obraza ima idealen model očal, ki je še posebej pomemben zato, ker zna uravnotežiti poteze ter poskrbeti za harmonično podobo. Ovalen obraz premore praktično vse in to je morda najbolj idealna oblika za katerakoli očala; če je obraz zelo dolg, potem očala ne smejo biti preširoka, če je kvadraten moramo izbrati model, ki je nekoliko bolj okrogel. Dejstvo je, da stavimo na kontraste, tako kot v modi.

Foto: Zen za Ghteladus
Foto: Zen za Ghteladus
Foto: Zen za Ghteladus

Če nosimo očala, je seveda zelo pomemben tudi make-up; običajno se osredotočimo na obrvi in ​​usta. Predvsem pa je dobro, da ne preobremenimo oči. Dobro se bo izogniti prehladnim tonom, kot sta modra in bela. Druga stvar, ki jo je treba upoštevati, je vrsta očesne dioptrije: dejansko imajo leče različne funkcije in učinke na oko. Kratkovidne leče ponavadi pomanjšajo oko, zato je najbolje, da osvetlimo veke, jih obrobimo in nanesemo maskaro na trepalnice, da odpremo pogled. Očala za astigmatizem, za razliko od tistih za kratkovidne, ponavadi odprejo oko, ki postane torej optično večje za lečami. V tem primeru je najboljši trik učinek zadimljenih oči. Vedno se izogibajmo svetlejšim tonom, ki lahko poudarijo podočnjake, značilne za tiste, ki vedno nosijo očala. Kar zadeva barvne leče, naj nosilke teh leč upoštevajo pravilo rahlega ličenja, da ne preobremenijo obraza. Za ustnice se bo dobro osredotočiti na nevtralno barvo: najboljša izbira je prozoren glos.

Foto: Zen za Ghteladus
Foto: Zen za Ghteladus
Foto: Zen za Ghteladus
Foto: Zen za Ghteladus

Če smo včasih očala dojemali kot le modni dodatek, je danes zelo drugače. Različni okvirji se namreč uporabljajo za polepšanje obraza, okrasitev in poudarek naših oči. Največje svetovne osebnosti so postale celo njihov zaščitni znak, od Karla Lagerfelda do Iris Apfel, da ne omenjamo legendarnih filmskih ikon, kot je Audrey Hepburn v Zajtrku pri Tiffanyju. Gotovo bi bili brez očal popolnoma drugačni! Pomislimo tudi na šarmantnega Richarda Gera, ki nosi korekcijska očala: brez bi bil najbrž drug človek. In tukaj je še en dokaz, da so očala postala nepogrešljiva: iskanje očal in okvirjev v Googlu v letu 2022 se je povečalo za 104 %. V bistvu je to dobro, ker pomeni, da popolnoma razumemo, kako so očala pomembna za našo podobo.

Foto: Zen za Ghteladus
Foto: Zen za Ghteladus

V optiki Ghteladus sem izbrala model v rdeči barvi in prav pomislila sem, kako bo lep z isto šminko; Sofia pa se je odločila za prosojen model Kenzo, ki je ravno prav trpežen za otroško življenje. Pomembna je tudi teža modela: očala morajo biti na prvem mestu udobna, saj je jasno, da jih bomo imeli skozi na nosu, zato morajo postati nevidna in tako lahka, da nanje pozabimo.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

6 komentarjev

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.