Odprle so se prijave na modni natečaj Stylo

Center mladih Koper, ki deluje pod okriljem Zavoda za mladino, kulturo in turizem Koper, je tudi letos objavil modni natečaj Stylo, s katerim želijo spodbuditi mlade, še neuveljavljene modne oblikovalce iz vse Slovenije in tujine, da svoje zamisli in kreacije na skupni modni reviji predstavijo širši javnosti. Sodelovanje na natečaju je obenem odlična priložnost za povezovanje, izmenjavo zamisli in izkušenj z drugimi modnimi oblikovalci, kot tudi izjemna priložnost za pridobitev novih znanj s tega področja. 

Stylo

Letošnja osrednja tema za ustvarjanje je »Iluzija podob«. Kot pravijo, je to tema, ki nas sooča s spremenljivimi in varljivimi podobami oseb in virtualnega prostora. Na natečaj se do 3. julija lahko prijavijo študenti in/ali diplomanti oblikovalskih šol in akademij iz Slovenije in tujine ter vsi drugi neuveljavljeni modni oblikovalci. Prijava mora vsebovati kratko predstavitev avtorja in kolekcije, mood board z izhodiščem, osnovnim konceptom, uporabljenimi materiali in barvami, kot tudi skice celotne kolekcije in štiri fotografije oblačil, če so ta že izdelana. Prispele prijave bo tudi letos pregledala strokovna ocenjevalna komisija, ki jo sestavljajo strokovnjaki s področja mode in modnega oblikovanja. Zmagovalec bo prejel denarno nagrado v višini 2.000,00 evrov bruto in možnost predstavitve v reviji Elle. Osrednja prireditev oziroma modna revija pa bo v soboto, 15. oktobra, ob 19. uri v Protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega v Kopru. 

Stylo

Dokumentacija natečaja je objavljena na spletni strani CMK, www.cmk.si in Visit Koper www.visitkoper.si. Za dodatna pojasnila in informacije pa se vsi zainteresirani lahko obrnejo na: info@mladi-koper.si ali na telefonsko številko 051/657-595.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.