Osem stilov in nasvetov za močnejše postave

Mnogokrat sem že napisala, da imajo ženske z oblinami zelo poseben šarm, sploh če so samozavestne in se znajo z modo dobro poigrati. Časi, ko so bile zavite v črno ali temne barve, so seveda mimo, saj nam danes moda za močnejše postave ponuja predvsem izrazite barvne kombinacije, vzorce in tudi oprijete kose, ki jih seveda kombiniramo z bolj ohlapnimi. V bistvu pravila oblačenja ostajajo povsem ista: v kolikor so hlače ozke, naj bo top oprijet in obratno. Najdite barve, ki vam lepo pristajajo, poigrajte se predvsem z modnimi dodatki in uživajte življenje, saj se zadovoljstvo pozna na vašem obrazu in vas nedvomno naredi lepše. No, to velja za vse ženske, ne samo za tiste z oblinami! Za vas sem izbrala nekaj outfitov in nasvetov v upanju, da najdete kaj pametnega in primernega zase. Moda je stvar navdiha, zato ji tu in tam sledite.

Imejte barvito jakno ali plašč. Barve nas vedno spravijo v dobro voljo in poskrbijo, da postane obraz lepši ter svetlejši, kar je vedno dobro, sploh pozimi. Stavite torej na jakno ali plašč v izrazitem odtenku: rdeč, rumen, zelen, električno moder, bel. Črn je seveda večen in super, a sem prepričana, da ga že imate.

vir: Pinterest

Zmagovalna črno-bela. Sploh za pomembne ali elegantnejše priložnosti, saj s črno in belo ne gre zgrešiti. Dodatki so lahko zlati ali pa stavite na kaj klasičnega, kot so denimo biseri. Previdno z vzorci, naj jih bo manj. Bolje je, če se odločite za enobarvne tkanine, ker optično ne širijo. Črne hlače in bela bluza s črno pentljo so vedno zelo všečna in primerna kombinacija. Enostavno in hkrati lepo.

vir: Pinterest

Karo vzorec. Je trenutno zelo moden in četudi imate nekaj kilogramov preveč, ni ovire, da ga ne bi nosile. Stavite na klasične barve, torej rdečo, zeleno ali temno modro. Kombinirajte karirasto srajco z jeans hlačami, ker bo tako najbolje in tudi najbolj enostavno. Izberite usnjene dodatke, lahko tudi športne copate in, nujno, lepo clutch torbico.

vir: Pinterest

Poigrajte se z jopami. Ker pokrivajo in marsikdaj poskrbijo, da postanejo boki ali zadnjica manj vidni, zato si jih le privoščite. Daljše jope so resnično celo dobra investicija, tudi če nosite krilo ali obleko, saj ni rečeno, da jih boste nosile samo s hlačami, daleč od tega. Izberite nevtralne, elegantne odtenke: temno modro, rjavo ali bež, umazano belo, sivo in črno. Brez klasike pač ne gre.

vir: Pinterest

Imejte trenč plašč. Je večen in zelo klasičen, prav zato lahko rečem, da deluje na vsaki postavi. Ni nujno, da ga nosite zaprtega, lahko je tudi odpet in mehko padajoč, ki ga le nonšalantno vržete čez outfit in bo deloval dobro. Glede barv sem za tradicionalno bež, pa tudi temno modro ali vojaško zeleno. Mnogokrat imajo trenči zlate ali srebrne gumbe, v tem primeru se lahko tudi poigrate z nakitom v isti barvi.

vir: Pinterest

Čipkasta obleka za posebne priložnosti. Vas bo manj optično širila kot denimo obleka z vzorci, in čipka je vedno v modi. Dodajte kakšen odbit dodatek, kot so denimo čevlji in torbica z živalskim potiskom ali kaj podobnega, popolnoma kontrastnega. Pazite na dolžino obleke, nikakor ne sme biti prekratka, do kolen bo zelo elegantna, če imate višino, pa naj bo rahlo daljša, midi, zelo v trendu.

vir: Pinterest

Bordo obleka. Naj nadomesti črno in omogoča čudovito igranje z make-upom: dodajte zlato senčilo, bordo šminko in lak na nohtih pa boste popolne. Lahko poskusite s kakšnim drapiranim modelom ali na preklop, ki je vedno zelo aktualen. Zlat nakit bo poskrbel, da boste še bolj glamurozne. Obleka ne sme biti preveč kratka ali telirana, v njej se morate počutiti udobno in sproščeno.

vir: Pinterest

Poigrajte se s plastenjem. Daljša srajca in krajša jakna; ali T majica in dolga jopa. Oblačenje na čebulo je že nekaj časa v modi, predvsem pa nam omogoča uporabljati poletne kose tudi pozimi, kar res ni slabo. Če se odločite za ta slog, naj bodo kosi bolj ali manj enobarvni, ker vas tako ne bodo širili: pač plastenje nedvomno doda nekaj volumna, zato pazite z zelo težkimi, volnenimi kosi.

vir: Pinterest

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

4 komentarji

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.