Pečene testenine so klasika na moji mizi

V tem smislu sem prava Italijanka in seveda obožujem testenine. Verjetno ste tudi same opazile, da so testenine v Italiji povsem drugačne od tistih, ki jih dobite pri nas. Razlog je enostaven in zelo preprost: pri nas jih predolgo kuhamo. Ok, lahko dodam še to, da zna biti italijanska “pašta” nekoliko boljša, a načeloma gre prav zato, da ostaja v Italiji “al dente”, torej nekoliko trša in nikakor preveč kuhana. Današnji recept je super enostaven in se zaključi s trikom, zaradi katerega so te testenine res vrhunske, četudi se boste odločile za kupljeno ragu – mesno omako. Nič zato! Jasno je, da je doma narejeno bolje in tudi bolj zdravo, a včasih preprosto ni dovolj časa za vse, zato brez slabe vesti, drage moje, dobro bo tako ali drugače.

Vir: Pinterest – Ricette al volo
Vir: Pinterest

Pečene testenine so dobesedno klasika italijanske kuhinje in zaradi svoje vsestranskosti so idealna izbira za vse brbončice. Ta različica je zelo preprosta, a res okusna: mesna omaka in sveža mocarela naredita svoje, zaupajte! Vsekakor lahko jed obogatimo tudi glede na osebne okuse, na primer z bešamelom, šunko ali kuhanimi jajci v majhnih kosih. Ko ste pripravile ragù z mletim mesom (po vaši izbiri med svinjino, govedino, mešano, svežo klobaso ali panceto v popolnem bolonjskem slogu), samo zmešajte testenine al dente (nujno poglejte na škatli, koliko naj bi se kuhale in se sveto držite časa kuhanja) z mocarelo in dajte v pečico, da nastane zlata skorja.

Vir: Pinterest

Ta končni del je zelo pomemben. Vzemite pekač in položite vanj vse testenine. Površino potresemo s pestjo parmezana in postavimo v vročo pečico na 200 °C za približno 20 minut, dokler ne nastane zlata skorja. Vzamemo iz pečice in pustimo, da se vse skupaj malo ohladi. Te vrste jedi so priročne, saj jih lahko pripravimo tudi dan prej in jih po potrebi segrejemo. Pečica res naredi svoje!

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.