Prihaja obdobje pletenih oblek

Ni skrivnost, da bodo pletenine to hladno sezono najpomembnejši del naše vsakdanje podobe, in čeprav je kristalno jasno, da brez teh pravzaprav jeseni, sploh pa zime ni, jim je tokrat posvečene resnično ogromno pozornosti. Trendi znova obljubljajo elegantno plastenje, kjer se prepletajo mehkoba, prefinjenost in nosljivost, hkrati pa marsikateri letošnji look vsebuje tudi tisti retro kul element, ki sedaj prevladuje že kar nekaj sezon zapored. Skratka, pletenine so znova must have hladnih mesecev, več kot jih je, bolje je, sploh pa so uporabne pri vsakdanjem, casual ali poslovnem outfitu, pri katerem v ospredje stopajo tudi volnene obleke.

Pinterest
Pinterest
Pinterest

Pletene obleke niso čisto nič novega in prav vsaka zima dobi svoj najpopularnejši model, a vendar to leto prihajajo v takem številu, da se jim ne bo moč upreti. Zakaj le, saj gre za super udoben in enostaven kos, v katerem se počutimo prijetno in toplo, hkrati pa od nas ne zahteva veliko več, kot zgolj pravo obutev, pravo torbico in kanček nakita. Tokrat so pletene obleke precej ozke, a po drugi strani tudi ohlapne in dolge, torej midi in maksi dolžin, ki lepo poudarijo ženske linije, vsaj v pasu, ter ob tem zelo spominjajo na podaljšan pulover oziroma puli. Zelo lepe so že ta hip tovrstne obleke na gumbe, z odkritimi rameni oziroma v asimetričnem kroju, z napihnjenimi rokavi, z vratnimi izrezi ali tiste enim samim rokavom.

Pinterest

Modne so in bodo v nadaljevanju tudi krajše različice, h katerim se dobro podajo usnjen pas in visoki škornji, poudariti pa gre tudi pletene obleke z drznim razporkom, h katerim se letos tako zelo podajo modne pisane ali vzorčaste najlonke. Tu so še klasične obleke na preklop, puli obleke in tiste na zadrgo, vsem pa je skupni imenovalnik predvsem ženstvenost, tako v kroju kot pri barvah. Pri slednjih najdemo namreč veliko nevtralnih tonov, veliko črne in bele oziroma bež, pa tudi tiste najbolj prefinjene, kot sta temno modra in temno, vinsko rdeča ter za vse, ki ljubite energičnost, veliko oranžne, zelene in pink.

In dodatki? Med obutvijo so, vsaj dokler nam vreme še dopušča, zelo zaželeni minimalistični sandali in sling back mules petke, a vsekakor v nadaljevanju jeseni in zime ostajajo IN bele superge, grobi, combat gležnjarji ter elegantni usnjeni škornji. Torbe so pri tem velike in prostorne, včasih zelo neopaznih barv in oblik, spet drugič skoraj statement dodatek v pink ali neon zeleni, udobne kot blazina ali kosmata, teddy jakna, prav takšne, kot smo jih rade nosile v preteklih devetdesetih.

Lucy T.

Ljubiteljica narave, besed, glasbe, potovanj, organiziranosti in seveda vsega, kar diši po lepoti in glamurju ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.