Rože, ki trajajo za vedno

To poletje sem se prvič poglobila v umetnost papirnatih rož in spoznala delo umetnic, ki so na tem področju res vrhunske. Podobno kot mandale ali decoupage tehnika, je tudi ustvarjanje papirnatih rož nekaj zelo sproščujočega in koristnega. Mislim, da imamo vse ženske doma rade rože, prave so vedno najlepše, a tu in tam si tudi sama privoščim umetne, sicer ne papirnatih, saj niti ne vem, kje bi jih pri nas dobila, so me pa te stvaritve vseeno zelo prepričale.

www.craftedtobloom.com
www.craftedtobloom.com
www.craftedtobloom.comtn
www.craftedtobloom.com
www.craftedtobloom.come
www.craftedtobloom.com

Jessie Chui je iz Hong Konga in je na to tehniko naletela prav slučajno, na Pinterestu. Med poletom v Los Angeles je prebrala knjigo The exquisite art of paper flower, avtorice Livie Cetti, in takoj razumela, da je bila to njena pot. Zanimivo, ker je bila takrat pred poroko in z željo, da bi na področju rož čim bolj varčevala, je začela sama ustvarjati papirnate rože, majhne 3D skulpture, ki so bile kot žive. Pravi, da je vedno najbolj pomembna intuicija in to, da se prepustiš ideji ter ji preprosto slediš.

www.craftedtobloom.com
www.craftedtobloom.com
www.craftedtobloom.com
www.craftedtobloom.com
www.craftedtobloom.com
www.craftedtobloom.com

Prave formule v resnici ni in ni pomembno, koliko lističev ima cvet. Tudi na področju papirja lahko eksperimentirate. Čim več različnega,  tem bolje. Jessie svetuje, da se osredotočimo tudi na listje, ki je prav tako pomembno; vsaj v ozadju mora biti veliko zelenag zato, da izgleda roža čim bolj resnična. Njene kreacije so čudovite in lepa popestritev doma, sicer pa so vedno bolj prisotne na javnih dogodkih, ker so seveda trajne. Papirnate rože niso vzdržne kot umetne, imajo pa drugo prednost sploh, če jih naredimo sami. So naša osebna umetnost, ki je zato neprecenljiva.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.