Še vedno zaljubljene v rdečo

Drage moje, ponovno članek o tej barvi, a kaj ko je te dni tako noro prisotna v naši garderobi in imam na sumu, da ne gre le za pobožično ali pač decembrsko evforijo, prej se mi zdi, da gre za nov trend, ki nas bo spremljal nekje do februarja. Rdeča je prišla povsem nepričakovano in s seboj prinesla val divjih kombinacij, ki smo jih na začetku sumničavo gledale, potem pa so postale čedalje bolj zanimive. Prav pred kratkim sem šla mimo H&M izložbe in zagledala rdeče krilo iz tila ter rdeč pulover in povem vam, da ni izgledalo slabo! Sicer priznam, da je za vsakdanjo rabo rdeča od glave do peta dokaj zahtevna, vendar … zakaj ne?

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Rdeča je tudi barva, ki nam omogoča, da premagamo žalost in introvertiranost. Njene izredno močne vibracije so torej idealne za tiste, ki se morda prav v tem obdobju leta počutijo nekoliko melanholično. Razlogov je veliko, a dejstvo je, da znajo biti prazniki tudi zahtevni in včasih nas prav spravijo v mini depresijo. No, rdeča reši vse, naj bi celo vplivala na instinkt, boljše razmerje z moškim, večji fokus na cilje in večjo notranjo moč. Lahko verjamete ali pač ne, a morda je vredno poskusiti!

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Njene najboljše kombinacije so nedvomno s črno, belo ali slonokoščeno ter zlato, ki jo še dodatno poudari. Mango te dni ponuja čudovit kostim v ognjeno rdeči barvi in morda bi vam koristil za najdaljšo noč v letu, seveda v kombinaciji s svetlo bluzo in zlatim nakitom. Tudi druge znamke imajo na zalogi rdeče obleke: gladke, kratke, daljše, z volančki, do kolen ali prav zelo dolge in v slogu dive. Če ste za kontraste, le poskusite z rdečo in roza, ki na prvo žogo ne gresta skupaj, a tako je bilo tudi za črno in temno modro, nakar smo ugotovile, da sta dobri prijateljici. Če niste prav za intenzivno roza, potem poskusite z nude barvo, ki je veliko bolj umirjena in enostavna.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Rdeča je seveda lahko le dodatek, denimo torbica, čevlji, pas, klobuk ali kaj manjšega. Tudi nakit je lahko obarvan v rdečo barvo ter seveda šminka in lak za nohte. Denimo mala črna, tako čudovita in večna, kar zaživi z rdečimi dodatki, sploh na zrelih ženskah. Skratka: privoščite si jo in ne bo vam žal!

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

1 komentar
  1. Včeraj sem jo našla, v Trstu. Prijazen, šarmanten gospod iz Udin je imel stojnico z usnjenimi torbicami blizu trgovine Barazzoni. Bila je v družbi olivno zelene in barve melancane, z mano pa je odšla temno rdeča z zlato zaponko in z zlato verigico. Presrečna, da imam po dolgem času torbico iz pravega usnja in legendarno vrhunske italijanske izdelave. Zdaj razumem, zakaj si se tako navdušila nad to barvo. In zdaj se zavedam, zakaj tako zelo ljubim italijanski stil.

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.