Sedem nasvetov za brezhibno garderobno omaro

Te dni sem prav obupana. Povem vam, da imam v garderobni omari takšno zmedo, da bi najraje plačala nekomu, da jo pride pospravit, a kaj ko je neizvedljivo! Poznate občutek? Najbrž da. Rada bi, da bi bilo vse na svojem mestu, vendar opažam, da je preveč stvari in mnogo takih, ki so mi tudi všeč, a kaj ko jih ne nosim. Vse se spopadamo z dejstvom, da težko podarimo ali se preprosto ločimo od spominov, vendar nova garderoba zahteva tudi zdrav prostor in marsikdaj je tako, da naše omare niso prav nič zdrave. Tako me ta vikend čaka pospravljanje, čiščenje in še kaj, za vas (predvsem pa zame, da ne bo pomote) sem izbrala nekaj nasvetov, kako ohraniti top omaro. Med temi sicer ni tistega “Redno pospravljajte!”, ker bi moral biti samoumeven, čeprav vem, da ni, sploh pri meni. Hmm.

Vir: Pinterest

Izkoristite čim več prostora

Ko sem naročala omare za spalnico, nisem pomislila, da bi morala imeti prav garderobno omaro brez zadnje stene in pohištvo, ki je vsaj v tem smislu narejeno po meri. Tako imam do stropa nekaj neizkoriščenega prostora in veliko kotov, ki služijo samo za skrivalnice, res škoda. Če se le da, imejte v mislih, da je treba izkoristiti ves prostor, ker vam ga bo tako ali drugače zmanjkalo!

Vir: Pinterest

Čevlji na policah

Drugače jih je nemogoče najti in zato je kar dobro, da imamo zanje omaro. Imam veliko prijateljic in vse niso nore na čevlje, ampak vse jih imajo res veliko. Poletni, zimski, natikači, copati, pete, škornji in še kaj … Čevelj zaseda veliko prostora in ustvarja občutek kaosa, zato je ključnega pomena, da ima svoje mesto.

Vir: Pinterest

V shrambi

Seveda je vse odvisno, od njene velikosti, ampak shramba je odličen prostor za bunde in stvari, ki jih ne nosimo vsak dan, torej tudi za škornje, kombinezone, večerne obleke. Če imate srečo in je dovolj velika, da imate poleg pralnega stroja notri še nekaj oblek in ostalih reči, potem ste zmagale.

Vir: Pinterest

Viseče pete

Jasno je, da pete zasedajo veliko prostora in če niso v pravem položaju ali v škatli, se hitro poškodujejo. Zato jih obesite in bodo v hipu zelo pregledne. Seveda je po katalogu tako, da bi lahko visele tudi sredi dnevne sobe, v resnici pa so čevlji bolj za shrambo ali garderobno sobo. Skratka, ponovno stvar prostora in organizacije.

Vir: Pinterest

Slikajte in pišite

Kaos bo obvladljiv takrat, ko boste označile stvari. Denimo sama imam vse čevlje v škatlah, na škatli pa vedno piše kaj je notri. Kupila sem si tudi Polaroid, da bi slikala izdelek, a sem preveč v gneči za tovrstne podvige. Pisanje je hitrejše: na barvitih listih in z zlatim selotejpom. Malo zabave in ženstvenosti ne škodi! Pa še Sofia mi lahko vedno pomaga.

Vir: Pinterest

Minimalistično

Ni nujno, da je omara prav klasična, lahko gre že za obešalnik, kjer visijo vaše stvari. Bolj se mi zdi pomembno, da so pospravljene in hitro najdete, kar potrebujete. Sicer je res, da je to izvedljivo samo v primeru sobe, ki je namenjena garderobi, drugače se hitro ustvari kaos. Ampak morda prihranite pri nakupu lesene omare in imate nekaj več za novo torbico, kar sploh ni slabo, kajne?

Vir: Pinterest

Podstrešje

Če ste v hiši, ga prav gotovo imate. Ni nujno, da je prašno in umazano, pravzaprav se mi zdi, da je podstrešje idealen prostor za stvari, ki jih ne nosite vedno, tudi za čevlje ali otroške igrače, za revije in še kaj bi se našlo. Pomembno je, da v stanovanju izkoristite vse prostore, a na pameten način, da ni nabito in kaotično, mora biti še vedno lično.

Vir: Pinterest

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

5 komentarjev
  1. Joj, vedno dobim slabo vest, ko berem tovrstne članke, ma no, se malo izboljšujem tudi na tem področju 🙂 Pred kratkim smo v družini kupili res veliko garderobno omaro in prav z uzitkom jo odprem 🙂 , za zdaj , ko je še vse lično zloženo. Šibka točka pa ostaja moja omara v spalnici 🙂

  2. Lorella, eno vprašanje imam. Vem, da ne spada v tematiko tvojega članka, ampak bom izkoristila priložnost, ko si ga ravno objavila. 🙂 Katere barve rokavic in torbice svetuješ k plašču kamelje barve? Tvojim nasvetom še najbolj zaupam…..

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.