Sedem zimskih trikov za dober stil

Če redno berete Glitter, potem je že tako, da vse trike poznate in prav nič me ne skrbi za vas. Vem, da boste vedno urejene, čudovite, predvsem pa samozavestne. Zima je nedvomno čas, ko imamo občutek, da lahko manjkrat oblečemo kaj lepega, ker je zunaj pač mrzlo in stavimo predvsem na udobje. Vprašanje pa je: ali je udobje lahko modno? V mojih očeh je odgovor da, morate pa se vsaj malo oddaljiti od 100 % klasike in varne cone udobja. Če ste torej za, poglejte kako.

Odbiti plašči

Prijateljica mi je pred kratkim povedala, da ima doma kar tri plašče in sem se začela krohotati. Nakar jo je prešinilo, da sem jaz najbrž nora in jih imam krepko več, priznam pa tudi, da je postala osebna zbirka ogromna v zadnjih treh letih. Morda je tako, da zrelost prinese tudi drugačen občutek za modo in se potem kar prepričaš, da je prav plašč, ki je bil do tega trenutka črn ali rjav, tisti, ki o tebi pove vse.

Vir: Vogue

Barvite pletenine

Veste koliko jih imajo v H&M-u, Mangu in Zari? Na tone. To pomeni, da so na voljo po zelo dostopnih cenah. Ok, niso večni, a zdaj ne govorim o puloverjih iz kašmirja, ki potrebujejo celo znanost v smislu nege, temveč o preprostih, barvitih puloverjih, ki so volneni in trajajo morda dve sezoni. No, če jih boste vsaj malo čuvale, potem tudi več. Modelov je ogromno in so resnično zelo, zelo lepi.

Vir: Vogue

Nepričakovana čipka

Na robu topa, na žepu pri hlačah, na obroču za lase, na rokavih ali ovratniku. Čipka mora biti. Ne poznam dodatka, ki bi bil bolj ženstven ali romantičen od čipke in vedno deluje zelo elegantno. V boho obdobju je nedvomno tako, da jo prav moramo imeti in seveda nikar ne pozabite na spodnje perilo. Tega ni nikoli dovolj, četudi ste samske.

Vir: Vogue

Pariški navdih

Še vedno imam v glavi prizor, ki sem ga videla zadnjič v Parizu. Dekle na kolesu, s trenč plaščem in škornji, razmršenimi lasmi, rdečo šminko, lepim puloverjem. Brezhibna jeseni in tako noro lepa. Potem sem razmišljala, zakaj, saj je takih deklet na svetu na tone, a s snemalcem sva prav buljila vanjo. Ker je Pariz pač Pariz in je tisto vzdušje neprecenljivo in neponovljivo. Če uspete imeti v sebi samo kanček tega, ste na konju.

Vir: Vogue

Usnje

Trenutno bi skoraj dala na stran usnjeno jakno in bi se osredotočila na hlače: široke in rahlo krajše. Zelo so mi všeč in so super nosljive, če vas zebe, mirno dodajte hlačne nogavice in pete ali bulerje. Super so z bluzo, ki je lahko romantična, ali z mehko in rahlo krajšo pletenino. Dobra kombinacija za mrzle dni. A zapomnite si: mrzlo ne pomeni, da ni tudi šik.

Vir: Vogue

Še vedno blazer

Najbrž bom o njem pisala do smrti in potem še naprej. Prav ne morem brez tega večnega kosa, ki me vsakič znova očara. Ne le zato, ker je lep, temveč tudi zato, ker je uporaben. Če ga ne nosite, potem ste veliko zamudile! Sploh s kavbojkami in balerinkami ali z visokimi petami in elegantnimi hlačami. Tudi za novoletno zabavo in, da, še vedno v žametni različici.

Vir: Vogue

Karo vzorec

Zdaj že veste, da ga morate imeti! Ni enega samega razloga, zakaj ne, vedno več pa jih je, ki govorijo o tem, kako tvoriti dobr stil. Coco je imela prav, njen pogled je bil bister in moder, videla je onkraj vsega. Meni je všeč tudi v rjavi in oranžni ali rumeni različici, vedno poskrbi za dober look in vedno se zna postaviti zase. Top kos? Nedvomno plašč.

Vir: Vogue
Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

2 komentarja
  1. Spostovana modna gurujka, Lorella, hvala za navdih, ideje…od hlac so meni se vedno zelo vsec culotte, predvsem iz eko usnja… tudi jaz v zraku ze cudim predpraznicnost, M

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.