Slonokoščena ali bela tudi pozimi

Velja za poletni odtenek, ker poudari porjavelost, v resnici pa je zelo primeren tudi v hladni sezoni v vseh svojih odtenkih, od mlečnega do kremnega, od slonokoščenega do rahlo pudrastega. Svetli toni so vedno tisti, ki nas pomladijo, saj delujejo kot blenda, ki lepo odpre obraz in zabriše gubice; če dobro pomislite, ko profesionalni fotografi slikajo obraz manekenke, ji vedno postavijo zraven blendo bele barve, prav zato, ker odseva svetlobo in podari gladek videz. Podobno delujejo obleke. Beli ali slonokoščeni so plašči Chanel, Ermanno Scervino, Genny in Elie Saab, pa tudi obleke Philosophy di Lorenzo Serafini in Giambattista Valli, kombinezoni Elisabette Franchi in torbe Hermèsa.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Svetla barva se odlično poda eni od modnih stalnic te zime: kameljemu plašču. Če pa si želite nekaj rahlo drugačnega lahko stavite na pončo, kot v mojem primeru. Večkrat sem napisala, da je res super kos za vse priložnosti in vztrajam pri tem: zelo mi je bil všeč tudi s pletenim kompletom, ki ga nosim. Na splošno je tista z bež barvo ena najbolj prefinjenih barvnih kombinacij, zato si lahko tudi pozimi omislimo svetle obleke ali kostime, sestavljene iz belih hlač in puloverja, ki jih lahko nosimo s kameljim plaščem.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Če so vam svetle kombinacije všeč tudi pozimi, potem poskusite s tem pravilom: eksperimentirajte s kombinacijami različnih materialov. Denimo dolga svilena obleka bo super z debelim puloverjem, usnjenimi gležnjarji in volnenim plaščem, prav tako je zelo lepa kombinacija krilo iz satena in puli z visokim ovratnikom – seveda vse v slonokoščeni barvi. Med ikonami, ki nas lahko navdušujejo za interpretacijo tega trenda, je jordanska kraljica Rania, ki pogosto izbere oblačila mlečne barve, zlasti ob bolj formalnih priložnostih ali ko gre v parlament.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Belo pozimi lahko uporabimo tudi za svečane priložnosti, če jo kombiniramo s srebrnimi, kovinskimi ali bleščečimi tkaninami. Pri total white videzu zadostuje tudi dodatek lesketanja in bomo takoj izgledale nekoliko bolj praznično. Pletenine so tiste, ki so v svetli barvi zelo hvaležne, zato z njimi nikoli ne zgrešimo: od pletene obleke do pletenega krila (ali kompleta), mimo povsem navadnega pletenega puloverja, ki nikoli ne razočara. Skratka, ta ostaja ena izmed kombinacij, ki jih zares obožujem!

Foto: Zen
Foto: Zen

Moj stajling je sledeč: pleten komplet in pončo Chicwish, torbica My lovely bag (moja najljubša doslej!), prstana Gold Philosophy, čevlji Guess.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

4 komentarji
  1. Izjemna si
    Prečudovita….
    Želim ti , da bi nas v novem letu ,ki prihaja, še naprej razveseljevala s svojo pozitivno energijo, koristnimi nasveti in s prečudovitim nasmehom.
    Vsem,ki berete, en velik objem!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.