Spodnje perilo kot vrhnje oblačilo

In tako je moda spremenila tudi to. Saj nisem dvomila, da ji bo uspelo, a če pogledamo nazaj in pomislimo na naše mame ter njihovo mladost, lahko samo rečemo, da je bila spalna srajca zgolj srajca za spat in tudi pižama se ni nosila s petami. Kombineža je bila za pod obleko in nikakor ne bi šla skupaj z blazerjem. A časi se spreminjajo, moda gre naprej, ženske smo vedno bolj drzne in marsikdaj tudi v iskanju novega, zato me ne čudi, da je postalo perilo vrhnje oblačilo. Ste opazile? Danes je prav gotovo veliko kosov, ki jih najdemo v trgovini s perilom, a jih nosimo vsak dan, s kavbojkami ali petami in tako poskrbimo, da bistvo ni več očem skrito, temveč javno, a to še ne pomeni razgaljeno, saj, drage moje, moram reči, da znamo biti ženske tudi zelo prefinjene. In kateri so kosi, ki jih danes nosimo tudi izven spalnice? Našla sem kar nekaj navdihov, samo poglejte.

La Perla via Netaporter
Cami NYC via Netaporter
Morgan Lane via Netaporter
Myla via Netaporter
Cami NYC via Netaporter
  • Spalna srajca s tankimi naramnicami je znamenita slip on obleka in jo nosimo z blazerjem.
  • Svilnata pižama je postala komplet, ki ga nosimo s petami, še najraje pa s športnimi copati.
  • Pižame v obliki pajaca so že zdavnaj kratki ali dolgi kombinezoni, ki poleti doživijo pravi revival.
  • Daljši nedrčki se prelevijo v crop tope in so lepi pod blazerjem.
  • Zgornji del pižame, če je čipkast in z naramnicami, postane super top pod pletenino.
  • Spodnji del pižame, če je stisnjen v gležnju, se prelevi v elegenten model hlač. Nosimo ga s petami.
  • Dolga spalna srajca z ali brez rokavov postane z lahkoto večerna obleka.
  • Čipkasta halja je idealna z jeansom in tudi poleti čez kopalke.
  • Body v kombinaciji s hlačami z visokim pasom.
  • PS: prav gotovo sem še kaj pozabila …
Carine Gilson via Netaporter
Cami NYC via Netaporter
Carine Gilson via Netaporter
Kiki de Montparnasse via Netaporter
Dolce&Gabbana via Netaporter

Seveda se boste sedaj vprašale, ali smo vse to potrebovale? Hmm vprašanje gre v resnici napačni osebi, kajti sama obožujem čipko in sem zaljubljena vanjo tako, da bi jo z lahkoto nosila vedno in povsod. Spodnje perilo je čarobno tudi zato, ker deluje romantično in rahlo retro: resnici na ljubo imam doma toliko lepih spalnih srajc, da bi jih z lahkoto nosila s petami in nisem prepričana, da bi kdo sploh opazil, da gre v resnici za oblačilo za dom, oziroma za pod rjuhe. Ga je škoda. In tovrstni kosi znajo biti tudi zelo dragi, prav zato, ker so vrhunsko izdelani in zelo sofisticirani. Torej zakaj ne? Pred kratkim sem iz omare potegnila Intimissimi slip on obleko, pardon, spalno srajco z biseri, obula super visoke pete, dodala blazer, spela lase, nabavila rdečo šminko in sem se počutila v nebesih. Čudovit občutek svile na koži in dejstvo, da najdejo vse obline svoje mesto.

Three Graces via Netaporter
Carine Gilson via Netaporter
Meng via Netaporter
Dolce&Gabbana via Netaporter
Dolce&Gabbana via Netaporter
Roamario via Netaporter

Zdi se mi, da se je ta trend dobro prijel. Med vsemi omenjenimi kosi pa bi še najbolj izpostavila haljo, ker je dejansko vrhunska. V kimono obliki je prav elegantna, čipkasta je super seksi in si jo lahko omislite čez kavbojke ali obleko, prav ton na ton, saj zelo dobro deluje. Težava je morda le v tem, da belo in črno najdete, za ostale barve pa se je treba malo bolj potruditi, sploh pri nas, zato bi prej rekla, da je prava rešitev splet, kjer lahko kupite vse možno. Kanček romantike nikoli ne škodi, zato imam doma kar veliko teh kosov in jih pridno uporabljam. Glede bodyjev pa bi lahko napisala cel spis, saj so zame že od nekdaj multifunkcionalni in zelo koristni, marsikdaj drug čez drugega, sploh če so iz tila.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.