STYLO – modna revija za mlade oblikovalce

Center mladih Koper, prostor za kreativno ustvarjanje, druženje in preživljanje prostega časa mladih, si je pred štirimi leti zadal pomembno nalogo – prebuditi obalno modno sceno in vanjo aktivno vključiti mlade, kreativne posameznike ter jih spodbuditi, naj bodo pri tem čim bolj drzni in ustvarjalni. Prvi korak je bil priprava in objava natečaja za mlade, še neuveljavljene modne oblikovalce iz vse Slovenije, s katerim so želeli doseči, da bi mladi kreativci svoje zamisli in kreacije na skupni modni reviji predstavili širši javnosti. Hkrati je to bila odlična priložnost za povezovanje in izmenjavo zamisli ter izkušenj z drugimi modnimi oblikovalci, kot tudi pridobitev novih znanj s tega področja.

Foto: Alpe

Po dveh izredno uspešnih letih in dveh modnih dogodkih, so lani k sodelovanju povabili tudi Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana. Ob tem so dogodku nadeli tudi novo ime – Stylo in povsem prenovili celostno podobo, a zgodba je ostala enaka – mladim kreativnim posameznikom, ki šele vstopajo v svet modnega oblikovanja, dati priložnost, da se predstavijo javnosti, medijem, tudi tistim, ki v modnem svetu nekaj veljajo.

Foto: Stylo

V četrto leto vstopajo nadvse ambiciozno, z novim natečajem, na katerega vabijo vse mlade, še neuveljavljene modne oblikovalce. Najboljše kolekcije, ki se bodo uvrstile v sam vrh ocenjevanja, bodo imele priložnost predstavitve na osrednjem modnem dogodku, 9. oktobra 2019, v protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega v Kopru. Strokovna komisija bo ob tej priložnosti najboljšemu oziroma najboljši podelila tudi nagrado. V letošnji izvedbi že tradicionalne modne revije mladih neuveljavljenih modnih oblikovalcev bo zmagovalec prejel kar 1.500 evrov denarne nagrade in predstavitev v reviji Elle.

Foto: Stylo

Več o tem najdete tukaj in tukaj! Širite dober glas, ker mode ni nikoli dovolj!

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.